Butonul Shutdown si Restart

Butoanele Shutdown si Restart nu mai sunt sus in stanga la Marul Apple si acest lucru s-a intamplat cand am umblat cu programul Onyx. Imi puteti cum pot adauga din nou aceste 2 butoane.

Folosește Onyx din nou pentru a le reactiva.

Am incercat din nou Onyx, dar eu nu stiu de unde am facut aceasta greseala. Aceasta este problema ca altfel as fi rezolvat daca as fi stiut de unde este problema in Onyx si nu as deschide acest topic.

Onyx este un program foarte bun, dar trebuie folosit cu grijă, deoarece este un utilitar FOARTE PUTERNIC. Prima grijă este să folosești acel Onyx potrivit pt versiunea OS-ului, Onyx are versiuni diferite pt fiecare generație de OS X.
Dacă nu reușești cu Onyx, în sens invers, va trebui, probabi, să reinstalezi sistemul. Mai ții minte ce i-ai cerut lui Onyx să facă? Cînd a apărut problema?

Uite aici:

La mine sunt debifate acele 2 rubrici. Sistemul meu de operare este OS X Yosemite 10.10.1.

Bifează-le și apoi debifează-le din nou.
Vezi că trebuie să restartezi sistemul pentru ca acele setări să aibă efect.

Dacă sînt debifate, dar totuși le-a scos din Finder, ceva este în neregulă. Ce versiune de Onyx folosești? Pt Yosemite TREBUIE să fie ultima versiune, vezi că are și un update f. recent, de cîteva zile.
De ce ai rulat Onyx? Ca regulă generală, nu-l rula dacă totul e OK. Eu unul îl folosesc numai după ce șterg/instalez fonturi (am setul meu de fonturi) și dau un clean font cache. Apoi, de două ori pe an, mai fac o curățire de sistem, cu puține funcții active.

La Parametrii acolo am bifat mai multe casute, dar am dat apoi Restore Defaults la toate rubricile (general, finder, dock etc.) si probabil tot nu s-au debifat toate rubricile inapoi. Imi puteti da toate setarile din fabrica de la Onyx mai ales pentru Parametri.

Wow… o listă cu toate setările default ale Onyx? Îți dai seama ce ne ceri? Există însă o metodă foarte simplă să rezolvi problema: du-te în pref. de sistem și fă un user nou, cel mai bine cu drepturi de administrator. Te deloghezi din contul existent și te duci în noul cont. Acolo ai toate setările ale tuturor aplicațiilor pe „factory settings”, inclusiv sistemul și Onyx.
Dacă ești mulțumit, muți toate setările și toate documentele acolo, în noul cont de admin, și ștergi vechiul cont, dar numai după ce ești convins că nu ai uitat ceva pe acolo. Odată șters, nu mai poți recupera nimic.

Am reusit sa imi apara din nou butoanele Shutdown si Restart. Am debifat toate casutele din rubrica Parameters si apoi am dat Restore Defaults peste tot, iar apoi restart.

Nu mai folosi Onyx 6 luni, dacă după 6 luni simți nevoia, rulează-l, dacă nu, lasă-l în pace. E o aplicație foarte puternică, nu o folosi aiurea/prea des, nu ai de ce.