Boot Camp,nu vede pertitia de MAC

Salut.Am un mac de 27 ,cu ultimul osx,dual boot mac os-windows 10 de ceva timp,si functioneaza bine.Am observat ca, cand sant in Windows si vreau sa fac trecerea din nou pe mac os cu ajutorul bootcamp sa intru din nou pe macos,nu imi vede partitia,vede numai Windows 10.Cum fac sa se vada si partitia de mac,eventual sa fac din cmd.Merci fain

Dă restart și apasă tasta Alt (Option) imediat ce apare mărul pe ecran, până intră în meniul de boot unde poți alege partiția cu macOS.

si eu am aceeasi problema, de fiecare data cand intru in windows, pe urma trebuie sa apelez la tasta option, din windows nu mai vede partitia mac… cred ca de cand i-am facut update-ul Mojave.
Se pare ca momentan nu au gasit o solutie pentru problema asta… in afara de cea manuala cu tasta option :slight_smile:

Nu pot testa, deci – dacă pricep – partiția apare dacă apeși tasta Option, da? Nu ar fi rău să citești documentația aferentă, de ex. asta ori asta.

Depinde ce windows aveti.Pentru windows 10 trebuie instalat in windows bootcamp 6 drivers ca sa puteti comuta din windows in mac. Recomand sa rulati brigadier.exe. Este un executabil care va downloadeaza exact varianta de bootcamp cu driveri specifici pentru fiecare hardware in parte.
Bafta!

Am Bootcamt 6.1 si de când am instalat macOs Cătălina am aceata problema, nu îmi recunoaște partiția macOs. Ma gândesc sa reinstalez Windows-ul poate rezolv problema

Posibil să fie de la formatul AFPS cu care lucrează acum macOS. Nu cred că reinstalarea W rezolvă problema, dacă e ce cred. Cred că ai nevoie de un update de bootcamp. Nu-s sigur că asta ar fi secvența, dar bănuiesc că se leagă de formaul AFPS. Ce sistem ai avut înainte? Anteriorul sau unul mai vechi?

High Sierra

H.S. rulează și el pe APFS… DAr chestia asta semnalată de tine nu este rară, au mai semnalat-o și alții, respectiv să nu vezi partiția de macOS din Windows. Posibil ca o reinstalare de W să o rezolve, nu sunt sigur. Sunt mai multe articole pe net pe tema asta, de ex. astea:


https://www.crystalidea.com/blog/fix-bootcamp-control-panel-startup-disk

etc…

P.S. Cred că problema ta ar fi rezolvabilă urmând pașii de https://www.crystalidea.com/blog/fix-bootcamp-control-panel-startup-disk.

Am sa incerc. Multumesc

Unul dintre linkurile astea ar trebui să rezolve problema. Înțeleg că se trage de la actualizarea bootcamp care nu s-a făcut pt toate modelele de mac-uri, iar unele manifestă și ceea ce spui tu.

Am reinstalat Windows dar tot nu vede partiția cu Boot Camp. Nu rămâne decât sa incerc chestiabfin linkuri

Eu ți-am anticipat chestia asta și ți-am explicat și de ce, cu linkuri. Nu pricep de ce ai procedat taman invers. Dacă Boot Camp nu a fost actualizat pt configurația ta, cum scrie acolo, nu se va rezolva problema oricum, dar era prima opțiune.

Am reusit cu o actualizare din windows. E o aplicație Apple Software Update care se instalează odată cu Boot Camp, din aceea aplicație am actualizat Boot Camp si acum merge totul.

Păi aia aduce la zi Bootcamp și cu aia trebuia început.