Black Friday Bundle

Azi am dat € 19 pe bundle-ul ăsta, mi se pare rezonabil. Poate interesează și pe alții.

Și mai e ăsta, alegi 10 bucăți la 20€.

Interesante de acolo ar fi, după părerea mea, Aurora, Noiseless, Marked și poate și Emulsion. Pe restul nu le știu sau nu-mi inspiră încredere.

Da, l-am văzut, nu e rău nici ăsta, MacPhun are niște aplicații tare bune, eu am luat de la ei SnapHeal, de altceva nu prea am nevoie, nu sînt fotograf pro, fac doar poze de călătorie, încă din copilărie, aș spune, mi-a plăcut să pozez unde mă duc.

Sînt curios, atunci, dacă folosește cineva Intensify, Tonality sau chiar Aurora ăsta de la ei, să-mi ziceți dacă nu vi se pare că introduce o groază de “purici” cînd pui un preset. Știu, tu scoți sîrme și alte corecții, nu aplici preseturi de “înfrumusețare spectaculoasă”. Dar cea mai mare obiecție a mea împotriva lor asta e, au efecte mișto, dar introduc mult zgomot. Și mi se pare că se întîmplă destul de repede, nu după ce muncești pînă faci poza de nerecunoscut. Pachetul proaspăt dat de pomană Google Nik e infinit mai bun. (Dar nu scoate sîrme :slight_smile: )

Nu le folosesc, nu procesez poze mai mult decît face Photos. Cu sîrmele nu au rezolvat-o, nimeni – se pare – nu e preocupat de cea mai frecventă și mai urîtă nenorocire a unei poze, sîrmele.
Sigur, mă refer, mai ales, la sîrmele din mediul urban, dar cu SnapHeal am reușit să scot și niște stîlpi de înaltă tensiune din Făgăraș, apar la un moment dat pe traseul Transfăgărășanului. SnapHeal și-a făcut treaba f. frumos, peisajul era masacrat de niște sîrme groase și 2-3 stîlpi de fier.

Apropo, MacPhun lansează LUMINAR, o aplicație sau un snop care pare că va înlocui actualele aplicații. Este pe faza pre-order și se ia cu 59 USD, parcă.

Da, și €49 dacă mai ai ceva de la ei. Nu știu cîte și care se pun minim, că eu am mai multe. Dar te înregistrezi să vadă ce mai au și-ți dau reducerea corespunzătoare. (€49 sau deloc, de fapt)

Nu știu, mai rumeg, poate iau și eu LUMINAR asta, pare OK, deși nu cred că aș folosi-o. Eu m-aș fi bucurat dacă ar fi introdus o unealtă specială „remove wires”, le-am scris mai acum un an, au spus că analizează problema. De ce ar fi important? Deoarece, cu o unealtă generică, e migălos să ștergi multe sîrme și cel mai nasol este pe interferență de sîrme. Oricum, e cea mai bună pe zona „șters din poze”, eu mi-am recuperat cîteva poze altfel de aruncat, niște poze din Sighișoara, masacrate de sîrme, și poza aia din Făgăraș.

După părerea mea, cine nu are nevoie de unelte serioase și nu lucrează cu format RAW, se poate mulțumi cu Photos. Are unelte de editat decente, pentru nițică curățenie și lustru la poze de vacanță.

Plus că are librărie, cu capacități de organizare, ceea ce Luminar nu are. Bine, pozele trebuie importate și știm belelele generate, dar dacă nu ai o dorință anume, pe care ți-ar satisface-o la fix Luminar, Photos e decent.

Cred că aș avea de ceva gen noise reduction, uneori simt nevoia. LUMINAR ar putea fi pt fi-mea, face fotografii excelente pt o fată de 16–17 ani, unele sînt de expoziție.

Ok, MacPhun au Noiseless, separat. Cred că va fi inclus în Luminar.

Profesioniștii, din cîte știu, pentru noise reduction spun că DxO are cel mai puternic și natural algoritm. Nu mai știu dacă vînd și separat, dar au și editorul lor.

http://www.dxo.com/us

Oricum, repet, dacă nu te/o deranjează aplicațiile separate, seria Google Nik a fost multă vreme preferata profesioniștilor. Acum Google o dă gratis (era vreo 150€), cel mai probabil fiindcă nu o va mai dezvolta. Dar e perfect utilizabilă și performantă.

Îi voi spune… pare a se îndrepta spre o carieră artistică, desenează și f. frumos, poze de expoție face de pe la 10 ani. Copiii însă fac exact pe dos de ce le spun părinții :smile:

E mișto bundle-ul, am avut probleme de s.n. pt PDF expert, dar am rezolvat-o, de fapt pt asta am dat 20 USD, dar și restul par OK. Al doilea a fost CrossOver, mai ales din curiozitate. Nu pare a rula orice aplicație windows, am testat cu una faimoasă ca procesor de text pro, Classical Text Editor (CTE), îl cunosc pe autor și mi-ar da licență gratis, dar nu pare a merge. După ani, nu am reușit să aflu dacă se comportă mai bine decât Nisus ori Mellel.

Încearcă și Wineskin, dacă nu ai făcut-o deja. Mie CrossOver mi s-a comportat mereu prost. Wineskin mi-a rulat NBA 2k14, joc de vreo 7-8 GB, pe bază de DirectX etc.

L-am descărcat, nu cred că merge cu ce am eu nevoie. Fiindcă văd că ești priceput pe zonă, vezi dacă poți instala asta. Ar mai fi 1-2 chestii și cam atît.

Nu zic că-s priceput, doar mi-au ieșit unele chestii. :slight_smile: Încerc mîine și revin.

Da, te rog, poate iese. Este o aplicație pt tagma mea, dar nu are decât versiune de Windows.

Vezi mail.