Bitdefender

Seara buna.
Cum pot sterge bitdefender-ul din bara?
Multumesc.

Asta e reclama? Daca nu, click cu 2 degete pe el, remove (nu scriu de pe laptop, dar ceva de genul)

Fiecare antivirus vine cu un uninstaller. Fie in aplicatia install… fie in acelas folder. Daca ai aruncat kit-ul, dupa ce l-ai instalat cauta in google “uninstall bitdefender for mac” si gasesti uninstaller-ul gratuit.

Vrea sa.l stearga din bara (adica shortcut.ul - click cu 2 degete pe el si select Remove from Dock) nu sa.l dezinstaleze. Dar daca vrei sa dezinstalezi ceva, foloseste Appcleaner. Sau Drag&Drop
PS: aplicatiile nu se instaleaza/dezinstaleaza ca pe Windows.

De acord, aplicatiile nu se instaleaza/dezinstaleaza ca pe Windows, dar antivirusii isi pun niste fisiere in bootcache si in structura Unix (de ex. /private/var…) zone de care AppCleaner uneori se atinge, uneori nu. Procedura de dezinstalare a unui antivirus pe Mac este un script.
https://www.bitdefender.com/support/how-to-uninstall-the-new-bitdefender-antivirus-for-mac-1687.html
Ma rog, eu cand am vazut anuntul cu stersul Bitdefender din bara, am inteles Menubar nu Dock. Subiectul se poate inchide.

1 Like

Eu am înțeles că omul vrea să-l elimine din bara de sus. Nu toate aplicațiile care își pun acolo iconița se pot șterge apăsînd pe Command și trăgînd-o afară. Eu am acolo Avast și nu se poate șterge în acest fel.

Dar hai să lăsăm omul să ne explice despre care bară e vorba și ce nu-i place. :slight_smile:

Chiar mă gîndeam, o minimă normă de curățenie și detaliere ar fi bine să apară în regulamentul forumului. Cînd ai o problemă tehnică, să ți se șteargă postarea dacă în cîteva ore nu spui ce versiune de sistem sau de aplicație ai, hardware, ce ai încercat, ce ai și ce ai vrea.

Mi se pare binevenit și o minimă bunăvoință la orice postare să dai asemenea detalii. Dacă te duci la doctor și zici „mi-e rău“ și-atît, cum să te rezolve?

1 Like

O, da… unora le pui 10 întrebări pînă afli tot ce ai nevoie ca să-i poți da un răspuns coerent.

Pe bune, nu sînt fanul stilului StackExchange, care te sancționează imediat dacă nu dai toate detaliile sau dacă întrebarea e prea vagă, dar destul de des se întîmplă chestia asta, de parcă cei care ridică problema de fapt pornesc o ghicitoare, „hai să vedem cine se prinde care-i buba mea și abia apoi cum se rezolvă“.

Nu zic, n-om avea cu toții vocabularul tehnic adecvat, termeni specifici etc, dar, dacă vrei să fii ajutat, contribui cît de mult poți, eu așa știu. Iar primul pas e punerea problemei.

Bine, actualmente cred că doar @tudor poate să intervină asupra postărilor și l-am supraîncărca, dar poate se face ceva în sensul ăsta. Adesea, cînd încerci să-ți descrii problema cît mai clar, se întîmplă chiar să găsești indicii de rezolvare.

1 Like

Da, nici eu nu cred că trebuie pedepsiți, asta este. Cîțiva, uneori, sînt trolli.

1 Like

Ai intuit exact.

Nume model: MacBook Pro
Identificator model: MacBookPro11,1
Nume procesor: Intel Core i5
Viteză procesor: 2,6 GHz
Număr de procesoare: 1
Număr total de nuclee: 2
Memorie tampon de nivel 2 (per nucleu): 256 KB
Memorie tampon de nivel 3: 3 MB
Memorie: 8 GB
Versiune ROM inițializare: MBP111.0138.B21
Versiune SMC (sistem): 2.16f68

Am fost ajutat cu informatii si mai ales instructiuni precise,furnizate de domnul Tudor,de cate ori am avut nevoie.
Nu am citit daca este un forum doar pentru experti in Apple,mea culpa.Daca da cu iertare,eu nu sunt si nici nu voi fi.Am achizitionat scula din State,imi place cum se misca pe ceea ce ma duce pe mine mica turma de neuroni a carui cioben sunt.
Toate cele bune…

N-a zis nimeni că e forum de experți (și nici nu este). Doar că nu ne-ai ajutat să te ajutăm. Chiar și fără a ști termeni de specialitate, puteai să spui dacă te referi la „bara de sus“ (bara de meniu, menubar) sau „aia de jos“ (dock) și dacă vrei să elimini iconița de acolo sau să ștergi aplicația de tot. Sau, în lipsa cuvintelor, un screenshot cu săgețele, ceva, era de ajuns. :slight_smile:

Poate pentru tine a fost clară întrebarea, dar pentru noi, nu (dovadă alternativele oferite). Asta e tot ce am vrut să spun(em).

1 Like

Te superi degeaba, cred. Ca să poți fi ajutat trebuie să dai informații cît mai complete și cît mai precise. Sînt chestiuni generice unde multe detalii nu sînt relevante, în alte cazuri orice detaliu poate fi crucial.

Rezolvat,multu…