Battery Health Management Catalina 10.15.7

Salutare,

Dețin un macbook pro 13 2020 de aprox. 1 lună. Ieri am observat că atunci când îl țin conectat la priză se descarcă.
Inițial am crezut că e vreo problemă la prelungitor/încărcător sau chiar device în sine.
Am căutat pe internet și am găsit că este o optimizare din Energy saver-battery health -battery health management și că e normal. Mai mult decât atât ar îmbunătații durata de viață a bateriei.
Mi se pare totuși deranjant, cu atât mai mult cu cât poți nimeri sa ai 85% atunci când scoți mac-ul de la încărcat și, prin urmare, să ți se reducă în mod considerabil autonomia.
Voi ce părere aveți? ar putea fi un bug? Dacă dezactivesz acel battery health management stă încărcat la 100% cand îl țin conectat la priză. Screenshot 2020-10-13 at 22.29.47

Nu pot testa deoarece nu am o jucărie așa de nouă. Dar dacă apreciezi că e deranjant, dezactivează optimizarea cu pricina. Nu pare un bug, ci un feature! Bateria este încă OK la 98,8 %, deși după numai o lună mi se pare că acel procent e mult, ar fi trebuit să fie ceva gen 99,9 %. Ține-o sub observație, dacă după 6-8 luni va scădea mai jos de 90% ai dat peste o baterie proastă. Probabil că nu o vor schimba, dar dacă pică sub 70% este probabil că o vor schimba pe garanția produsului.
În general, nu e bine să ții alimentatorul conectat dacă ești acasă, bateria trebuie golită și reîncărcată periodic, ca atare este posibil ca ultimele modele să aibă implementată o optimizare a încărcării.

Salut,

Afisajul la Battery Design Capacity se va modifica. Fiind la al 4-lea ciclu de incarcare inca e in faza de calibrare. Asa am patit si la Air-ul vechi cand l-am luat.

Da, posibil… Oricum, starea bateriei se va putea determina cam peste 6–8 luni. Dacă va rămâne undeva pe la 95% e de bine, orice procent mai jos indică o problemă, cu cât e mai jos, cu atât e mai rău.

1 Like

Screenshot 2020-10-18 at 08.57.13

S-a modificat deja procentul la design capacity.

Deocamdată nu înseamnă mare lucru și nu are rost să fii obsedat de procentul ăsta în fiecare zi. Poate ar fi bine să faci o calibrare, deși unii spun că e inutil: descarcă bateria până ce calculatorul se închide singur și imediat conectează alimentatorul. Important pt tine este să afli dacă, după 6–8 luni, procentul se menține sus, peste 95% sau în jurul acestui procent. Dacă a picat sub 90% așa repede, poate fi semn că bateria este proastă și încă poate fi schimbată pe garanție.

1 Like

Ok, multumesc pt sfat. O sa-i fac calibrarea.

Not a bug.

1 Like