Battery Health iPhone 8

Buna,

Am cumparat un iPhone 8 anul trecut, la precomanda. Ma ingrijoreaza procentul battery health care am impresia ca scade foarte repede in comparatia cu celelalte modele iPhone.

Din iOS imi spune ca am capacitate 88%. Pe fostul telefon (SE) situatia e mai buna: 94%. Am obervat la prieteni ca modele 7 si 6 au rareori sub 89%.

Am instalat si alte softuri iar rezultatele stau cam asa: Battery Life - 100%, Battery Doctor-94%.

Ce sa mai cred ? Este normal sa am un procent asa mic, in conditiile in care nu am abuzat de utilizare, fata de modelul SE de care am tras la greu.

E poveste veche asta cu bateria. Ea este garantată un an pe garanția standard sau mai mult, dacă ai garanție extinsă la calculator. Nu am citit niciunde ce se întâmplă dacă, de ex., constat – după 11 luni – că bateria indică 79% health. După ce bateria scade sub 80 %, căderea este mult mai rapidă decât până atunci, deci ar trebui să mi-o schimbe. În cazul tău, dacă ai 88% sau pe acolo, se poate considera healthy. Cu cât un telefon este mai sofisticat, mai mare, cu atât consumă mai multă energie, deci mi se pare normal ca un X să pape mai mult curent decât al meu, iPhone 5S. Îl încarc cam la 2 zile, dar fără să fac mare lucru cu el.