Salut! Am mai abordat astfel de topicuri pe aici… dar totusi parca nu e ceva normal. Am mac-ul din octombrie 2020 (macbook pro 13, varianta i5), deci de un an si 3 luni aproximativ. Bateria are 78 de cicluri. Nu l-am tinut doar in priza (e adevarat ca-l folosesc moderat, pe langa PC).
Cu toate astea imi apare in coconut battery 87,4%. Am avut mereu acea optiune de battery management activata. Acum, cautand pe internet am dezactivat-o pentru a vedea daca va creste capacitatea.
Dacă după 15 luni bateria arată 87% nu indică o baterie foarte bună, dar este încă în limitele normale.
„vi se pare o problema hardware?” - adică dacă bateria nu e tocmai cea mai bună? Evident, dacă așa indică C.B., înseamnă că așa este.
P.S. Poți încerca o reclamație dacă calculatorul a fost luat nou-nouț, deși nu cred că vor schimba bateria gratuit. Singura experiență, în final pozitivă, am avut-o cu o baterie nouă pt un MBP mai vechi, după 10 luni, arăta sub 80%, i-am scris firmei că așa ceva nu e admisibil, că în curând va muri subit și au schimbat-o. Eram însă în anul de garanție și căzuse prea mult pt 10 luni de funcționare, era clar că va muri subit peste alte 4-5 luni.
E bine să faci o recalibrare: golește complet bateria până intră în somn automat și în clipa aia pune-i alimentatorul. Cică asta ajută și e bine s-o faci cam odată la 2 luni.
L-am tinut si pe ups. Fara baterie. Foloseam bateria cind parasea masa.
Fratele sau, identic, luat in aceeasi zi din 2008 din US, e la a doua baterie. Aproape epuizata.
Cel din poza are bateria cu 430 de cicluri.
Fratele a fost mult mai muncit, 8h pe zi minimum, din decembrie 2008, purtat peste tot. Incredibila masinaria. Asteapta sa fie pensionat. Voi da detalii la pensionare.