Battery age- 4698 days, load cycles 4

Salut,
Ce este în neregula cu formularea titlu?
Sau este ceva normal la schimbarea bateriei? Este vorba despre un MBP din 2012 cu bateria schimbată.
O a doua întrebare este legată de durata bateriei după încărcare…se duce cam repede. Este normal?
Si…se misca un pic în reluare … fata de Legion-ul pe care îl am.
Multumesc anticipat!

Păi în neregulă ar fi vârsta: 4698 zile : 365 = 12, 8 ani. Nu e cam mult? Bateria a stat nefolosită 10–11 ani, de aia zice că are 4 cicluri de încărcare. S-a deteriorat prin stat, ba încă e bună dacă se încarcă. Zici că ține puțin? Păi e normal la vârsta ei, chiar dacă nu a fost folosită.

Dupa titlu eu inteleg ca ai schimbat bateria si ca iti arata o vechime imensa si doar 4 cicli de incarcare?

Intamplarea face ca eu sa am nevoie de mobilitate din cauza jobului meu actual.
Aveam la dispoziție un legion de 17 care nu mă ajuta prea mult fiind prea greu. Așa ca am apelat la cineva sa îmi dea un MBP de 13. La ce a zis el, bateria fiind relativ noua sau nefolosita și mi-a spus ca duce lejer 4,5 h. Fals. Mâine o sa îl sun pt înapoierea produsului. Ca avantaj principal are un ssd de 650 dar dezavantaje are mai multe: tastatura intr-o alta limba, se încinge, se duce bateria repede și… are lag.
:slight_smile:

Bateria pare, într-adevăr, nefolosită dar, tot se pare, a stat ani mulți nefolosită și a îmbătrânit prin nefolosire.
Acuma depinde cu cât l-ai luat. olx e plin de oferte de MBP, MBA și MB, și noi nouțe și mai vechi și foarte vechi…

toate tastele la locul lor, încărcătorul e ok.
fără pixeli morți si displayul are banda la locul ei.
A costat 500 lei…adică nu un capăt de lume.

E, prețul corespunde stării lui. Ce model este?

MBP 13, 2012

Vechiuț, eu am un PB 12 inci din 2004, integral funcțional, dar utilizabil doar ca print server ori pt scanare.

MBP din 2012 cu Ventura pe el? Cel mai probabil e instalat cu patch-ul de la OpenCore si asta poate fi un motiv (in plus) pentru care se misca greu si se incinge.
Eu l-as reseta si as pune Catalina, cred ca asta e ultimul OS pe care il suporta oficial.

Da, poate fi un motiv. Posibil ca acel patch să păcălească și citirea corectă a capacității bateriei.

Salut! Un MBP de 13" din 2012 este antic și se va simți antic. E un dual-core vechi de 11 ani; mai este și i5. Poate cu un OS din era lui merge decent pentru email-uri, browsing, Word, Powerpoint. Sigur se va încinge în ședințe Teams și vor merge ventilatoarele la maxim.
Catalina este într-adevăr ultima versiune oficială, iar Firefox și Chrome încă oferă versiuni noi (nu se știe pentru cât timp). Pentru 500 lei nu e rău dacă este în stare bună, dar depinde dacă ai ce face cu el.
Ca fapt divers, Apple a pus doar dual-core-uri pe toate MBP-urile de 13" până în 2018, în timp ce mai toți ceilalți producători aveau cel puțin quad-core pe ultrabook-uri. Diferența este notabilă față de un quad din era lui și imensă față de un Legion modern.

Salutare,
Este adevarat, nu se misca extraordinar, dar este destul de multumitor.
Am revenit cu el pe Catalina si nu se mai incinge la modul ala…
Mie-mi da randament destul de bun la ce am eu nevoie. Oricum, eram constient de la inceput in ce ma implic din momentul achizitionarii. Pentru mine era foarte important ca bateria sa tina cat de cat si el ca laptop sa suporte vscode (de exemplu.)
Initial, am spus ca a fost cea mai proasta decizie sa folosesc un macbook dar dupa ce i-am facut un reglaj in sensul revenirii la Catalina…pare sa functioneze destul de bine. Eu oricum nu il forjez cu cine stie ce. In privinta ventilatoarelor in sedinte pe teams, nu e chiar asa. Poate ca dupa vreo 40 de minute …se simte .
Per total, eu sunt multumit.
PS: Cred ca m-as fi multumit si cu ceva cu win doar ca in banii astia nu gaseam nimic asemanator.
Hai ca deja am scris un roman:))))

Pune-i si tu un macs fan control. Eu (noi la forma) avem de foarte multa vreme, si e OK. Poti regla alte praguri pentru reglat temperatura (implicit si viteze de ventilator).
Cred ca Apple cam exagereaza cu temperaturile relativ mari ca sa porneasca ventilatorul. Poti regla sa mearga aproape mereu la o viteza mai mica, sa ajute racirea.