Baterie macbook air a1466

Bună seara,
Am achiziționat o baterie noua, originala, pt un MB air 2015, după doua cicluri de încărcare îmi arata ca, condiție normală, (93,6 procent viata),e normal lucrul acesta? Din punctul meu de vedere, nu cred ca e normal, cea veche (4 ani și 1023 cicluri îmi arata 83% și condiție good), credeți ca e normal ca cea noua sa scadă atât de repede din procentajul de viata după doua cicluri de încărcare?
Mulțumesc

E normal. La o baterie nouă procentajul ăla variază destul de mult la primele cicluri, dar cu timpul se calibrează și va arăta valori mai realiste. Am schimbat și eu bateria la un MacBook Pro și capacitatea a variat astfel (conform istoricului din CoconutBattery):

  • 0 cicluri=99%
  • 11 cicluri=92%
  • 108 cicluri=91%

Multumesc pentru raspuns, chiar nu stiam ce sa fac, eram hotarat sa o returnez/inlocuiesc.

Păi ai garanție un an, nu? Fă-i 2–3 calibrări la zero, adică o lași să se golească complet, fără să ai ceva critic în ultimele clipe ale funcționării, conectezi încărcătorul, faci încărcare full, apoi iar golire, apoi iar încărcare. Dacă procentajul nu se „aranjează”, mai ai 11 luni de teste, după 6 luni vei ști cert dacă e OK sau nu.

Revin dupa 21 de cicluri de incarcare, 83.4% viata, de la 47% scade brusc la 7%, dupa care leptopul mai functioneaza aprox. 30 de min si gata, azi am returnat-o in schimbul altei baterii. Spre sa fie cu noroc.

Da, era clar stricată…