Batch enhance

Am scanat deja sute de negative color și alb-negru pe filme de 35 mm, practic toate au nevoie de un Enhance, ca să le învie culorile. Iese f. bine cu iPhoto, dar eu unul nu știu să pot face asta global, pt toate pozele, trebuie să o fac fișier cu fișier. Există vreo aplicație care știe „batch enhance quality” pt un snop de poze dintr-un folder? Viteza e f. mică, e mică oricum, fiindcă mai toate au nevoie și de retușuri, filmele sînt zgîriate, au praf etc. Dacă însă măcar enhance ar merge la snop, aș reduce timpul de lucru cu 1/3.
Am, cred, peste 3.000 (trei mii) de poze, mai sar peste unele, mai selecționez, dar tot voi avea 2.000, astfel că orice economie de timp este f. prețioasă. Presupun că există scannere pro care fac asta automat la scanare, eu am însă un scanner simplu pt filme de 35 mm, nu face nicio corecție la scanare.

Salut , incearca Adobe Lightroom, e un editor f bun pt poze, mult mai complex decat setarile din iPhoto. La el poti sa dai copy paste la editari de la o poza la mai multe. Succes!!! :smile:

Maestrul batch-urilor de tot felul: Graphic Converter.

L-am folosit într-o vreme, am avut și licență, la un moment dat nu am mai făcut upgrade, nu-l mai foloseam. Voi reîncerca, dacă iese, merită o actualizare, sper să mi-o dea la jumate preț.
Trebuie să găsesc o soluție, am prea mult scanuri și Enhance bucată cu bucată ia prea mult timp, cu retușul nu am de ales, dar la asta sper să găsesc o soluție rapidă.
P.S. Am găsit: Aperture. Nu am folosit niciodată aplicația asta, văd că face Batch enhance. Dacă viitorul iPhoto, care va reuni actualul iPhoto cu Aperture, va avea funcția asta, mare lucru. Cred că mut totul în Aperture sau rulez Aperture peste biblioteca iPhoto, că văd că se poate.
Deci: rezolvat cui Aperture.