Autocad pe Mac

Salut, am un Mac mini de 16 Giga de RAM, pe care Autocad-ul imi functioneaza, uneori, destul de greu (functioneaza sacadat sau raspunde greeu). Stie cineva ce setari sa-i fac sa mearga mai bine?

Cred că ar trebui să dai detalii privind versiunea CAD: ce generație de Mini (Intel, M1, M2), ce sistem rulezi etc. În general, aplicațiile CAD cer resurse mari, se comportă bine pe mac-urile pro și, probabil, pe noua generație Mini M2 configurată superior la minim 16 GB RAM.

Folosesc Autocad LT 2013, generatia de Mini este M1 2020 sistem MacOS Ventura V13.2.1

Din câte știu, Autocad are acum versiune pt M-uri, cred că versiunea ta este pt Intel și nu este nici foarte recentă. Aș bănui că este prima problemă.
Nu cred că ai vreo setare specială, este vorba de optimizarea performanțelor prin generația aplicației v. generația sistemului de operare.

Multumesc mult! Am sa verificca aceste aspecte.

Descarcă o versiune mai nouă (cât mai nouă) și vezi cum se comportă. Văd că folosești versiunea mai ieftină. Nu folosesc Autocad, dar presupun că poți testa cum merge o anume versiune.

Din ceea ce citesc aici, rezultă că LT va rula emulat în Rosetta, deocamdată (cel puțin) nu are versiune pentru procesoarele ARM. Dar ar trebui să ruleze decent, nu sacadat. Citește recomandările. Trebuie să ai suficient spațiu liber pe disc pentru ca rutinele aplicației să nu se gâtuie.

Multumesc, pana la urma am “rupt” fisierul in dwg in mai multe bucati, acum merge. Fisierul initial avea 56 MB

All’s well that ends well.