Au dispărut etichetele de sync status din Dropbox în Finder

Doar la mine au dispărut din Dropbox etichetele alea mici, rotunde, de pe fișiere/foldere care indicau statusul sincronizării?

La mine sunt in continuare in diverse optiuni de vizualizate (icoane, coloane, lista).

Și la mine sînt. Dar mi se mai întîmplase mai demult să dispară temporar. S-a rezolvat cu una din metodele clasice: relansează Finder, relansează Dropbox, bifează/debifează Enable Finder Integration (în preferințele aplicației Dropbox), reboot.

Sunt și la mine, dar nu pe iconul folderului, ca în Windows, ceva mai în dreapta.

Tudor, si la mine au disparut si nici una din metodele sugerate mai sus nu le-a adus inapoi.

LE: acum observ ca au disparut si de la Box Sync.

Păi așa au fost totdeauna, cînd a fost altfel? (mă refer la OS X).

Mda, nu mai știam exact, îl încurc cu cel din Windows, unde bifa verde este în colțul icoanei folderului.

Toate fișierele aveau o mică bifă verde (un overlay) care era util că-ți dădeai sema ce și cum e sincronizat.

Da, acum mi-am dat seama și eu că bifa aia de pe iconuri a fost înlocuită de prin Yosemite de simboluri puse în partea dreaptă a coloanei, așa ca în screenshot-ul lui @Claudiu. Dar oricum, la mine nu apare nimic.

Screenshot-ul e din Lion :smile:

Asta e deranjant tare, că încercând să facă totul mai simplu, mai curat, au derutat userii. Mie-mi plăcea mai mult cu bifa pe icon, că-i acolo și că o vezi mai repede decât să arunci ochii în laterale.

@Tudor, click dreapta pe bara aia de stare de sus unde sunt coloanele, că-i posibil să fie ascuns meniul ăla (sunt multe ascunse).

Așa e în Windows. Parcă. Nu mai știu sigur, verific mâine.

Aproape ca nu mi-am data seama despre ce vorbiti, pana ce m-am lamurit ca eu folosesc modul “Icon View” in Finder, iar voi folositi “List”. In modul Icon View ai bifele pe icoane.

1 Like

Pe Mac Mini etichetele se văd, acolo am Dropbox v 3.8.9.
Pe MBP, unde etichetele au dispărut, am avut v. 3.10.x, acum am instalat un build experimental 3.11.34 dar tot nu apar.

Chiar acum s-a upgradat singur clientul de Dropbox pe Mac Minila versiunea 3.10.7. Etichetele de sync au dispărut de câteva ori în timpul procesului de upgrade dar în final au reapărut. Doar pe MBP problema persistă.

La mine bifele se vad tot ca si inainte (ca si la @Claudiu), in coltul icon-ului sau in dreapta daca vizualizarea e lista.

Atenție mare @MacAndrew, am găsit soluția pentru problema cu etichetele! :thumbsup:

În System Preferences → Extensions, dezactivează extensia instalată de New File Creation. Etichetele ar trebui să apară instantaneu. După care o poți reactiva din nou, la mine văd că s-au păstrat.

Am investigat problema de mi-au ieșit ochii din cap, dar soluția salvatoare am găsit-o acum câteva minute, când brusc mi-am amintit că și eu și tu avem instalat New File Creation și amândoi avem aceeași problemă cu etichetele din Finder. EVRIKA!

Solutia ta a functionat si la mine. Chapeau!

Astazi Dropbox s-a upgradat la versiunea 3.10.8 dupa care au disparut din nou etichetele verzi. A trebuit sa debifez din nou extensia New File ca sa devina din nou vizibile.

Da, așa a făcut și la mine.

Azi am observat ca a disparut extensia instalata de New File Creation in System Preferences si nu-mi dau seama de ce.
Am sters aplicatia si am reinstalat-o, dat restart la Mac dar extensia tot lipseste. Si odata cu ea si etichetele de sync din Dropbox.