Atentie la phishing

Am primit pe e-mail un mesaj ca si cum ar fi de la Apple, “Thank you for reading this email”

Atentie, mai ales la noii posesori. Este un scam. Daca cineva a muscat-o, e bine sa va schimbati parola.

A, da, eu primesc d-astea de vreo 2 ani, ultima a fost acum vreo lună.

Dacă nu sunteți convinși că e un email de tip phishing, e suficient să duceți mausul deasupra linkului din mesaj (fără să dați clic!) și după o secundă veți vedea adresa, care n-are nimic de-a face cu apple.com, chiar și atunci când conține cuvintele „apple”, „itunes” și altele.

Azi am primit o cerere falsa de update Flash Player

Stiu ca se discuta si se rasdiscuta acest aspect pe forum, dar discutiile se ingroapa si apar membrii noi.
Am primit un mesaj cum ca plug-in-ul meu flash player este vechi si trebuie actualizat;
-fac download si-mi apare pe desktop imaginea “adobe_flashplayer_e2c7b_Setup.dmg”. OK, o deschid si vad un installer deosebit de al celor de la Adobe. Aici m-am oprit si m-am uitat in addessbar. Nu era Adobe.
-Deschid System Preferences > Flash Player > Updates si fac un control la ambele variante (NPAPI si PPAPI). Ambele sunt la cea mai noua versiune. Asa ca tot ce mi-a ramas e sa fac capturi de ecran si sa-mi anunt colegii de forum.

Sfaturi pentru a scapa de pacaleli (cine stie ce mi-ar fi facut acest “Adobe Flashplayer” prin mac.)

-Setezi folderul de download pt Safari (sau web browserul implicit pe care il folosesti) pe Desktop. De acolo vezi ce faci cu fisierele downloadate, pe unde le pui (parerea mea, am un control mai mare pe Desktop, decat in Downloads)
-Setezi Safari sa nu deschida automat nici un fisier dupa download. Daca pornea un installer automat si nu vedeam iconul, poate ca o muscam.

Atasez imaginile relevante1 Like

Lasă-le în downloads și pune un link simbolic pe ecran.

De asta nu folosesc pluginul de Flash pe OS X. Prefer să am un Safari mai curat, iar dacă chiar am nevoie de Flash, folosesc Chrome, care are incluse librăriile necesare.