Atenția pe fereastra deschisă

Salut,
Am de ceva timp această problemă, recent am făcut fresh install și am sperat că se va rezolva, dar persistă :slight_smile:
Atunci când deschid o aplicație nu îmi direcționează „atenția„ către acea aplicație. Exemplu: dacă deschid (dublu click) un fișier .torrent nu îmi apare clientul, deși ele se deschide, dar se deschide ori pe un alt descktop; dacă sunt în finder și am mai multe fișiere decât pot să văd fără scroll și redenumesc un fișier care începe cu litera „t” în unul cu litera „a”, văd cum documentul este redenumit și se duce în sus, dar în fereastra de finder văd tot zona în care eram (la litera „t”), nu se mută și lista de documente astfel încât să am în „centrul atenției” documentul redenumit. Dacă apăs pe săgeata sus, apoi săgeata jos, selectul se duce la documentul de mai sus, apoi revine la cel care mă interesează.
Sincer nici nu știu cum să caut această problemă în engleză.

Orice aplicație deschisă are un link în Dock, clic dreapta pe icon-ul aplicației și alegi locul unde să se ducă. În poza de mai jos se văd opțiunile pt 2 monitoare, fiecare având ferestrele lui. Presupun că la asta te referi.
22

Mulțumesc,
Nu. La asta mă refer.
Când deschizi un fișier ar trebui ca ecranul să te direcționeze în așa fel încât să vezi aplicația care a deschis documentul, la mine rămâne ecranul din care am deschis documentul.
Exemplu: dacă am finder-ul deschis pe tot ecranul și deschid un document .pages în loc să văd aplicația pages eu văd în continuare finder-ul și trebuie să navighez către desktop-ul în care s-a deschis documentul respectiv.

Aha… presupun că, din diverse motive, nu ai bifată chestia asta (este default):
42

Mulțumesc, era bifat, am debifat și rebifat și a făcut odată figuri, dar acum funcționează.
Pentru cealaltă situație? Cu „centrul atenției” pe documentul selectat aveți vreo rezolvare?

Ăsta este un bug al macOS și destul de vechi… mă enervează și pe mine.

Ai idee cum se numește asta în engleză? :slight_smile:

Apple shit.

:slight_smile:

În versiunile mai vechi de Mac OS (X) focusul se muta automat pe fișierul redenumit, iar dacă aveai de redenumit mai multe fișiere consecutive, trebuia să te întorci mereu înapoi în poziția inițială. Cuiva nu i-o fi plăcut chestia asta, așa că au schimbat-o între timp. Soluția de compromis ar fi ca Finder să nu facă deloc refresh automat la lista de fișiere, deci fișierul redenumit să rămână pe loc până apasă userul pe “F5”, ca în Windows :smile: dar îmi imaginez ce scandal ar fi atunci…

Tudore, este enervantă chestia asta, nu era inițial, apoi a apărut, a dispărut și a reapărut odată cu Sierra, cred. Eu nu i-am dat de cap, este foarte enervantă dar te obișnuiești cu orice.

Și eu am prins aceste modificări, dar am dat vina pe modul în care îmi utilizez mac-ul. Mă așteptam ca la fresh install să revină la normal, dar normalul s-a schimbat :slight_smile:.

Mulțumesc de ajutor!

Eu unul nu știu să-i dau de cap, o consider un bug de Finder. H.S. a readus unele bug-uri rezolvate la un moment dat.