ApplePay funcționează de astăzi și în România

Deocamdată se pot adăuga carduri de la Banca Transilvania, Edenred, ING, Monese, Orange Money, Revolut și Unicredit.

Păi să intru și eu în rîndul lumii, nu? Nu știam că Edenred are și carduri, noi am primit vouchere de vacanță de la ei.

Azi l-am folosit de 3 ori… superchestie… Nu mai ai nevoie de PIN dacă depășești suta… Am intrat în rândul lumii bune.

1 Like

Chiar asta vroiam să verific și eu… Am plătit și eu astăzi pentru prima oară cu telefonul, dar a fost sub 100 RON.

Da, amprenta rezolvă tot. Singurul moment când nu ar merge este când ai mâinile murdare ori ude/transpirate, iar amprenta nu este recunoscută, mi se mai întâmplă.

Am facut si eu zilele astea plati cu AW…mult mai usor chiar si decat cu iPhone-ul. Nu mai ai nevoie de amprenta/face id.

Ce e AW, AppleWorks sau ce?

Apple Watch.

Aaaa… Pfui…

Păi AW nu folosește tot mecanismul din ApplePay? Nu e același soft?

Cu Apple Watch nu mai e nevoie de amprentă sau Face ID.

1 Like

Au apărut și instrucțiunile în limba română:

Eu nu folosesc ceasurile astea și nici nu le voi folosi, dar un mod de protecție și de securitate trebuie să aibă, nu? Mai ales că softul este același.

AW=Apple Watch
Asa cum a zis si Tudor si de altfel am scris si in postarea mea, procedeul e mai usor pe AW pentru ca nu mai ai nevoie de TouchID/FaceID.
Ca “mod” de protectie ai PIN-ul. In momentul in care dai jos ceasul de pe mana si il pui iar, iti va cere PIN-ul.

BTW, nici eu nu prea i-am gasit functionalitatea(AW-ului) si chiar ma pregateam sa il vand, dar acum de cand cu Apple Pay-ul m-am razgandit.

Vrei să spui că toată ziua stai cu el la mână ca să cumperi ceva!!! Ei, glumesc și eu… Am plătit de câteva ori cu ApplePay, pare OK. Sigur, nu e mare diferență între a scoate cardul din portofel și să-l apropii de cititor ori să scoți telefonul și să-l apropii de același cititor. Dar am fost curios să văd dacă merge, merge OK.

Păi de acum încolo nu mai ai nevoie decât de telefon. Portofelul îl poți lăsa acasă. Pentru că, nu-i așa, în România se poate plăti peste tot cu cardul/telefonul, nu? :laughing:

Iar dacă ai ceas, nici telefon nu-ți mai trebuie!!! :cowboy_hat_face:

1 Like

Da, taman când vrei să plătești, zbang, pică bateria. Și, evident, nu ai cardul la tine…

Doar in principal pentru asta. In restul timpului sa vad ora si eventual notificarile.
Uite ca aproape ai dat si tu raspunsul la intrebarea de mai sus “Cu ce e mai util AW decat iPhone pentru Apple Pay?”: nu mai trebuie sa scoti nimic din buzunar. Si nici sa pui amprenta sau sa faci vreun alt pas suplimentar. Pui doar mana!

Iar in caz ca pica bateria la iPhone, ai backup: ceasul. :))

Problema mea este că, de prin clasa a 11-a, nu am mai suportat ceasuri de mână, am folosit doar ceasuri de buzunar. Am și acum, problema este că pantalonii nu mai au buzunar pt ceas de buzunar, iar Apple nu s-a gândit la așa ceva. Există un nr. de utilizatori care, pur și simplu, nu suportă să poarte ceas de mână. Eu sunt unul dintre ei. Aștept clipa când Apple va produce așa ceva, le-am scris, nimic… Poate revin. Nu m-ar deranja să folosesc Apple Pay cu un ceas de buzunar care să-mi recunoască amprenta, important este să nu-l port pe mână, nu le mai suport.

După ce l-am folosit la primele plăți, acum am revenit la cardul bancar. La urma urmelor, e mai mic și mai comod să-l apropii, chiar dacă de tastat un PIN după aia…