Apple va unifica denumirile sistemelor de operare

În mod logic, având în vedere discrepanța de numere între generațiile de sisteme de operare, se pare că la WWDC va anunța un mod nou de denumire: numele sistemului de operare urmat de ultimele două cifre ale anului când este lansat.

Va fi, se zice, și o schimbare majoră a interfeței utilizatorului (UI).

În sfârșit, au bibilit cât de cât frumos iPadOS. Dar, în fine, bine că au făcut-o.

Cred că am mai citit titluri dintr-astea în ultimii ani, la fiecare update nou de iPad OS. Aș vrea să zic că voi vedea în toamnă cât de utile sunt noutățile, însă momentan nu mai am pe ce să instalez noul sistem de operare. iPad Pro-ul meu vechi a rămas la iPad OS 16.

Din ce am văzut aseară, pare că – într-adevăr – iPadOS 26 chiar începe să semene cu macOS. Și eu sunt curios. Apple a anunțat că macOS 27 va fi instalabil numai pe mac-uri cu Apple Silicon la bord, deci am bănuiala că plănuiesc să conveargă și mai mult macOS și iPadOS.
Oricum, pt tine e timpul pt un iPad Pro sau măcar un Air cu M la bord.
Când plec la drum, iau cu mine iPad-ul și totdeauna constat cât de prost se comportă pe chestiuni simple în comparație cu macOS. O trecere lină (smooth) spre un iPadOS care să aducă a macOS mi se pare o strategie corectă, dată fiind piața foarte bună a iPad-urilor și a iPhone-urilor. Aici nu e vorba numai de inginerie soft, ci și ce faptul că dezvoltatorii trebuie să aibă și ei timp să unifice aplicațiile, iar utilizatorii să se obișnuiască pas cu pas cu schimbări de UI.