Apple updates MacBook Pro with faster performance and new features for pros

Specificatii impresionante ! :slight_smile:

Mda… citește și asta.
Pe scurt, Apple pune pe pro-uri un proc existent de câteva luni pe calculatoarele altor companii și face din asta o mare realizare.

Cred ca trebuia sa precizez:
specificatii impresionante pt un Mac :smiley:

Mac-urile nu au avut totdeauna specificații impresionante, uneori da, cele din zona pro. Atu-ul lui Apple a fost totdeauna sistemul de operare și, până în 2006, procesoarele PowerPC. De fapt, marele atu a fost Steve Jobs. După 2010, Apple a continuat rutinier, deși – financiar – foarte bine. Inerția a fost foarte mare. Dovada este că cele mai reușite produse Apple și azi sunt cele lansate până în 2010: iMac (un produs excepțional și, la ora când a apărut, șocant de inovator), mini (după eșecul Cubului), iPhone, seria mac pro veche, inclusiv PowerMac. Cel mai prost stă Apple acuma, după părerea mea, pe zona „pro”. Niciun produs cu eticheta „pro” nu prea e pro „pe bune”. Pro nu înseamnă să meargă bine și să aibă proc superior. Apple nu prea mai inovează, s-a dus vremea când lansa chestii noi și alții se luau după ei, acuma alții inovează, dar ei resping arogant inovațiile.
P.S. Mă corectez puțin: cu iMac Pro, Apple reintră în zona pro, dar este – mai degrabă – o improvizație în urma unor repetate critici că i-a abandonat pe profesioniști.

1 Like

Încă o dovadă că Intel încă face procesoare bune (iar ARM-urile mai au mult timp până să le ajungă din urmă).

Ei, evident că ARM-urile nu concurează la performanță cu cele mai puternice proc-uri Intel și nu sunt bune pt un mac-uri pro. Pentru mac-uri entry și middle level cred că ar oferi o viață mai lungă bateriei, cu condiția ca macOS să fie portat pe ele (poate că este deja) și optimizat pt ele.

Se putea să fie totul ok la noile MBP-uri? Modelele de top, cu procesor i9, nu pot disipa cum trebuie căldura la solicitare maximă, așa că procesorul e încetinit dramatic.

1 Like

Din ce am citit, i9 este un super procesor. Mac-ul cica vrea sa fie si cel mai subtire laptop, deci o racire mai solida nu prea intra :slight_smile:

PĂi o fi superprocesor, dar un notebook nu poate avea răcire cu turbină de aer, totul trebuie mic și compact. Presupun că nu ai apucat generația G5 PPC, erau superprocesoare, băteau la poponeață orice producea Intel atunci, după 2000. Aveau însă o mică mare problemă: se încălzeau prea tare și consumau enorm, Apple s-a decis atunci că nu mai ține și a trecut pt Intel.

Na, că s-a dublat mesajul, nu pricep de ce.

Da’ deștepții ăștia de la Apple nu l-au testat înainte să-l scoată pe piață? Analiza mi se pare cât se poate de pertinentă și de corectă.

Acu’ nu zice nimeni că Apple trebuie să facă un laptop cu i9 care să arate ca o cutie de aer condiționat, adică așa:

Dar nu murea nimeni de inimă rea dacă făceau MBP-urile cu câțiva milimetri mai groase și puneau un ventilator mai drăcos.

În fine, nu e ca și cum nu mai pot lucra dacă nu am un procesor i9 :smile:

Un portabil trebuie să fie înzestrat cu tot ce trebuie pentru a fi portabil, mic și ușor pentru nevoi uzuale, mai mare (rezonabil) și un pic mai greu dacă intri pe zona pro. Dacă, la teste, constați că ultima generație de proc-uri se încălzește prea tare, iei măsuri: ori nu le folosești ori găsești soluții de răcire în așa fel încât bateria să nu moară în 2 ore. Este clar că nimeni nu cumpără o jucărie așa de scumpă numai ca să scrie e-mailuri ori texte simple, o ia pentru performanțele de vârf promise.

Sau o idee de racire mai eficienta :joy:

Se pare că nu răcirea procesorului e de vină ci alimentarea procesorului de la VRM-uri. Băieți zic că s-ar rezolva cu un update. Ba chiar oferă și o soluție (nerecomandată)

https://9to5mac.com/2018/07/24/macbook-pro-throttling-fix/

Ei zic că au rezolvat problema:

Mac-fan ii sunt îngăduitori cu asemenea scăpări altfel nepermise. E ca și cum ai spune: știți, nu prea le-am testat, abia acuma începem să le punem la treabă, da’ merg, uite și soluția”.

Tehnologia este Imensă. Hai sa nu fi
m răi. Eu studiez și cealaltă parte Intel. Au și acolo probleme cu duiu-mu

Tocmai că NU sunt răutăcios, ci îngăduitor. Când Samsung a scos telefonu’ ăla căruia i-a pleznit bateria în câteva cazuri au sărit pe ei, ba chiar anunțau asta în mod expres pe liniile aeriene, au fost extrem de puține cazuri și toți au sărit pe ei ca șacalii. Acuma, fiindcă e Apple, trebuie să fim mucles. Nu cred că e corect și nici măcar nu e bine să sari peste așa ceva.

1 Like

Uitați aici o analiză proaspătă care spune răspicat tocmai ce spuneam ieri și azi. Între altele, spre final, spune ce am scris și eu: trebuie niscai schimbări la vârf.
P.S. Echipa de conducere a Apple a obosit. Cred că a fost obosită de la bun început. Cook e rutinier, pare totdeauna obosit și blazat. Cred și eu, stă pe un săcoi imens cu bani, neavând energia genială a lui Jobs. Or, Apple a fost totdeauna o companie care a cultivat geniul tehnic, inovația, noul, fie și șocant, fie și numai noul estetic. În „perioada neagră”, fără Jobs, Apple era să dea faliment tocmai din cauza rutinei. Acum, nu e vorba de faliment, dar compania este evident obosită, iar oboseala se propagă de la vârf. Exact asta observă foarte bine și articolul la care m-am referit mai sus.