E adevărat că în specificațiile oficiale la AirPort Extreme scrie că un port e pentru discuri externe, stocare de fișiere, eu mă refeream că nu recunosc oficial că poți face backup cu Time Machine din asta (zicea un nene despre asta, dar nu e o dovadă suficientă, de acord). Deci merge și sînt de acord că e o variantă mai bună decît AirPort Time Capsule, mai ales cînd ai deja un hard extern. Mulțumesc.
Tudor, m-am lămurit complet, zic eu. Una din rezoluțiile menționate depășește 1080p și, din moment ce ți-a apărut ca opțiune utilizabilă, înseamnă că este. Dar lag-ul mouse-ului am o bănuială că e doar un prim semn, e foarte probabil să fie mai multe scăderi de performanță. Așadar, cum cazurile cînd aș face AirPlay de pe iOS sînt mult mai puține decît cînd aș folosi ca display extern pentru mac, cred că zic “pas” Apple TV-ului, cel puțin pentru moment.
Mulțumesc amîndurora, acum cred că am o idee mai bună și mai cuprinzătoare despre aceste dispozitive. Dacă mai apare ceva, revin.
Zi faină să aveți!
EDIT: Scuze, mi-am mai amintit ceva. Legat de un “homemade” Time Capsule: dat hardul extern pe care îl am, formatat HFS+ și pe care am făcut TM backup, este suficient ca routerul pe care îl cumpăr să aibă un port USB care să suporte discuri formatate HFS+? Sau mai trebuie ceva la specificații?
AirPort Extreme văd că se învîrte pe la 6-7-800 lei, de la generația a 4-a încoace, iar routerele decente costă (mult) mai puțin de jumătate. Să fie doar puterea brandului?
Aveam impresia că TV are apps, de pildă, pentru YouTube. Să înțeleg că nu pot să urmăresc update-urile canalelor de YouTube la care sunt abonat? Sau aș putea urmări pe un TV un stream NASA TV?
eu nu am folosit TM pt backup decît la început, în faza prerelease, ca test, și nu mi-a plăcut, eram deja montat pe iBackup și le-am și spus să mă scoată de pe lista de testeri, pierdeam timpul. Ca atare, habar nu am dacă merge cu TM. Oricum, după părerea mea, pt backup trebuie disc conectat prin cablu la calculator, prin aer merge greu, prin aer transferi date limitate, de maxim 5 GB. Am făcut și eu, la un moment dat, backup prin wi-fi și am renunțat după 2-3 teste.
Ba da, are aplicații pentru YouTube și Vimeo. Dar e mai ușor să deschid aplicația YouTube pe iPad și să pun de acolo filmele pe TV. Pe iPad am tastatură, pot căuta și selecta rapid filmele, văd comentarii… Pe Apple TV navigarea e greoaie.
Streamul NASA TV îl poți vedea pe TV, prin Apple TV, doar dacă îl deschizi pe iPad, iPhone sau pe Mac.
Salut,
Despre Apple TV nu cunosc nici un detaliu, adică cunosc exact cât scrie în acest topic:) Am intenționat odată să achiziționez unul crezând că știe să facă cu totul altceva…; dar pot vorbi despre TimeCapsule.
Eu am un MBP retina și am doar 124Gb, și ăsta este motivul principal pentru care m-am gândit să achiziționez TimeCapsule. Am un Time Capsule 2013 - 2Tb sh 890lei, arată și funcționează impecabil.
Într-adevăr primul backup a durat un pic mai mult (49min), dar având funcția Power Nap deschisă acum nu simți absolut nimic, back-up-urile cred că se fac atunci când pc e în sleep. Chiar acum am făcut un nou back-up și după perioada de pregătire (~2min, mi-a mai luat ~ 1 minut până la finalizarea back-up-ului).
Eu având o capacitate de stocare atât de mincă mi-am mutat toate „Bibliotecile” pe Time Capsule. Și toate mi se accesează la fel de repede ca și cum ar fi pe pc, și la cei aproape 200Gb pe care-i ocupă aperture library, aplicația răspunde aproape instant.
Mă gândesc că e posibil să fac back-uri atât de rapide și pentru că nici un library nu este inclus în back-up
În ceea privește viteza de copiere de pe pc pe time capsule sunt foarte mulțumit, și sincer cred că e mai mare decât decât cea prin USB 2.0.
Are un singur USB în care-mi stă impimanta, dar, o chestie care nu îmi place și pe care o doream neapărat este jack-ul; jack care lipsește…
Din punctul meu de vedere TimeCapsule este un dispozitiv necesar unui utilizator de mac cu capacitate mică de stocare, sunt foarte mulțumit de el, iar viteza internetului este excelentă (Internet de la RDS 200mb/, dacă fac testul de viteză la ~5m de TimeCapsule și printr-un perete pe site-ul celor de la speedtest îmi indică 195,66mb/s.
Eu sunt mulțumit și nu l-aș înlocui.
OK. Te sfătuiesc însă să faci backup oricăror date pe care le ai. Eu, din cele ce spui, înțeleg că ai fișiere unicat pe discul TM. Și dacă se bușește discul cu pricina ce faci?
Sau ai undeva datele dublate pe un al doilea disc de 2 TB?
Mulțumesc. Pentru biblioteci aș folosi și eu, în principal. Mă refer tot la Aperture (unde am și eu peste 100 GB), dar și conținutul “standard” de instrumente virtuale ale Logic Pro X, care sînt și alea vreo 40 GB. Plus “backup obișnuit”.
Mi-am îmbunătățit recent conexiunea Internet, tot 200 mb/s, dar de la UPC (care am constatat că are upload-ul mai mic decît ce oferă RDS în pachetul omolog - lucru care ar putea să conteze).
Dar acum am un hard disk extern, cu conexiune USB 3.0 și cînd am deschis subiectul mă gîndeam să-mi iau AirPort Time Capsule ca să împușc atît iepurele cu hardul extern, cît și pe cel cu routerul mai potent (înainte aveam o conexiune și un router rușinos capabile de maxim 10mb/s). Cum UPC mi-au dat modem și router, mă mai abțin o vreme.
Dar îmi sînt utile informațiile de aici și vă mulțumesc din nou.
Adrian, OK, dar repet: orice bază de date, că e pe discul intern, că e pe extern, trebuie dublată pe un disc de backup. Eu înțeleg că datele se distribuie între micul SSD intern + discul extern, ambele conțin date primare. Musai să ai un alt disc extern pt backup, altfel este f. riscant.
Am si eu o intrebare legata de Apple Airport Express. Ofera suport media server? Adica daca conectez un HDD extern la el pe care pun filme, pot vizualiza acele filme pe un smart TV LG?
Am si eu o intrebare legata de Apple Airport EXTREME. Ofera suport media server? Adica daca conectez un HDD extern la el pe care pun filme, pot vizualiza acele filme pe un smart TV LG?
Din cate m-am documentat eu, am inteles ca routerul trebuie sa aiba suport DLNA sau Media Server, pentru a putea fi accesat continutul de pe USB de catre TV.
Mi-ar fi de ajutor daca cineva care are Apple Airport EXTREME si a facut aceasta testare, imi poate confirma cu certitudine acest lucru. As dori sa comand acest produs dar inca nu am acesta certitudine.
Am așa ceva și da, orice disc conectat îl vede, dar nu știu dacă l-ar vedea un televizor, TV-ul vede însă imediat un flash USB cu filme. Sincer să fiu, nici nu știu cum aș testa așa ceva.
Nu ar fi suficient dacă pui discul direct la televizor? ori un flash? asta merge sigur. Pe un flash de 8-64 GB încape un număr f. mare de filme, eu așa fac și am ce vedea ore întregi
Asta e clar, cel puțin pt modelul meu mai vechi. Mă bate gândul să iau un mini pe care să-l pun la TV, există multe programe TV pe net, inclusiv secvența discutată aici. Dacă însă e vorba doar de filme, cel mai comod lucru este să muți filmele pe flash, pe care-l vîri în televizor, e prea simplu ca să mai cauți alte soluții.
Am uitat sa precizez ca TV-ul e Smart TV.
Pentru a simplifica si mai mult, as vrea ca eu de pe laptop sa pun filmul prin retea pe HDD-ul din Apple Airport Extreme, urmand ca Smart TV-ul conectat la router sa vada HDD-ul cu acel film.
Pentru trimis filme de pe calculator pe TV, îți recomand un Chromecast. Instalezi în Chrome extensia Videocast si ai rezolvat problema. Merge atât de pe PC cât și de pe Mac, Android și iPhone/iPad.
Singurul lucru de care ai nevoie este o conexiune wireless bună pe 2.4 Ghz (b/g/n).