Apple repară gratis MacBook Pro-urile cu probleme video

Dacă aveți un MacBook Pro cumpărat în intervalul de timp februarie 2011 - decembrie 2013, care manifestă simptome cauzate de defecte video (imagine distorsionată, lipsa imaginii, restartări din senin), atunci s-ar putea să aveți noroc: Apple a lansat un program global de reparații gratuite pentru aceste computere. Detalii aici.

E o problemă pe care au semnalat-o mulți. Cred că și pe aici pe forum (sau prin arhivă) s-a discutat despre asta.

Și încă un detaliu:

Apple contactează clienții care au plătit pentru reparație (fie prin intermediul Apple, fie prin intermediul unui furnizor de servicii autorizat Apple) în vederea aranjării condițiilor de rambursare a sumelor plătite.

O intrebare putin ciudata, accesoriile Apple beneficiaza de garantie internatioanala?
Ma gandeam sa-mi iau un magic mouse, am gasit cateva sigilate pe piata gri, la un pret ok, si nu stiam daca au si ele garantie precum idevice-urile si mac-urile.

Întreabă un dealer Apple. Bănuiesc că îți va cere o chitanță sau factură pentru garanție.

Corect, întreabă direct la cei care oferă service în garanție, iStyle și Noumax, ei știu cel mai bine ce este acoperit de garanție și ce nu.
Ca idee generală, da, orice produs Apple are garanție oriunde în lume unde există service Apple, adesea fără nicio dovadă de achiziție, se verifică pe bază de s.n., cel puțin la calculatoare, la iiPad și la iPhone, nu știu cum e cu maușii.

Discutam despre garanția Apple pe alt forum, eu spunând că reprezentanții Apple (Noumax, IStyle sau care mai sunt) cer chitanța, Alții au spus că au dus iPhone în garanție fără chitanță și că a fost reparat pe baza seriei.

Nu știu care e adevărul. Sunt și alții care operează așa. De exemplu, am un Suunto Ambit 2 (ceas sport cu GPS, HR, barometru, busolă, etc) și Suunto nu cere chitanța la service. Pe baza seriei, ai 2 ani garanție de la data fabricației. Dacă ceasul a stat 1 an în magazin pe raft și ai chitanța să demonstrezi asta, atunci normal că ai 2 ani de la data cumpărării. Dar dacă nu, ți-l repară în limita a 2 ani de la data fabricației, ceea ce-i crește face valoarea de revânzare.

Fără chitanță, dar au verificat s.n. Evident, cu alea luate de la ei a fost simplu, dar a fost OK și cu altele. Bine, asta s-a întîmplat doar de 2 ori, la unul aveam oricum hîrțoaga, al doilea nu mai era în garanție, deci a fost contra cost, dar sn l-au verificat oricum.

Eu sunt intr-o astfel de situatie - inlocuit MB-ul la Noumax Cluj (08.2014) - sunt extrem de curios daca reusesc sa-mi recuperez macar o parte din bani - in clasicul stil autohton pe factura au scris “Manopera Macbook Pro” desi m-au asigurat ca inlocuirea placi s-a facut cu una trimisa de la Apple. Daca-mi aduc bine aminte a costat cam 2500 lei.

Cu siguranță da, dacă pici pe seriile cu probleme. Firmele sînt totdeauna rapide în a încasa banii, dar mai greu la rambursat, dar nu cred că va dura mult, dacă de la Cupertino s-a dat OK-ul.

Noutati legate reparatia MacBook Pro cu probleme la placa video.

MacBook Pro 15" Early 2011

  • prima inlocuire de MB : 08.2014 - 2570 Lei - primesc refund - confirmat de Apple
  • a 2-a inlocuire saptamana curenta (astept sa-l primesc in ~4 zile) - gratis in cadrul programului Apple

D-nul amabil de la Apple Support m-a asigurat ca noile placi de baza vin cu o revizie noua la GPU si problema este rezolvata.

Din pacate nu am reusit sa-i conving sa renuntam la reparatie si la refund, sa achit eu o diferenta, si sa-mi dea ultimul model.

1 Like

Noutati:

MB a fost inlocuit (pt. a 2-a oara pe 15 iunie 2015 ) - gratuit (extrem de amabili si de operativi baietii de la Noumax Cluj - multumesc) . Merge fara probleme transformat intr-un soi de desktop : fara capacul din spate si pus pe un suport ventilat - e ok asa, oricum i-l folosesc atasat la un apple thunderbolt display de 27.

Apple s-a tinut de cuvant si pe baza facturii de la prima inlocuire de MB (08.2014) mi-a virat contravaloarea reparatiei.

Partea interesanta este ca imediat face 5 ani si ramane in continuare una dintre cele mai performante masini (excluzand serverele) din firma (si sunt multe - unele chiar f. recent achizitionate).
Este un i7-2820QM CPU @ 2.30GHz cu 8GB RAM, video AMD Radeon HD 6750M 1024 MB si 2 SSD-uri.