Apple Event "Far Out" - iPhone 14

Screenshot 2022-08-29 at 14.07.36
Mai sunt 9 zile pana la cea mai asteptata conferinta Apple a anului - “Far Out” (7.09.2022)
Ce vom vedea?

  • iPhone 14(14 Max, 14 Pro, 14 Pro Max)

  • Apple Watch Series 8 (+posibil Apple Watch Pro)

  • Airpods Pro 2

  • iPad 10

  • iOS 16/iPadOS/WatchOS.

  • Posibil Apple VR

Apple s-a concentrat în ultimii ani pt a-și impune propriul procesor și a reușit. Nu e ușor ce au făcut ei. Au lăsat în urmă partea de soft, oarecum justificat: și-au pus la punct proc-ul pt ca apoi să treacă la soft. Urmarea este că au multe aplicații bine făcute, dar lăsate cumva neterminate, dacă ne uităm la finețuri. De ex. Pages. Am trecut prin toate etapele office-ului Apple încă de pe vremea lui Claris 2, versiunea 2.1 a fost și în română, fiind – cred – și prima localizare în română a unui soft + sistemul de operare 7.5.
iPadOS a rămas, deocamdată, ca un iOS care se cheamă altfel, nu pricep de ce, poate că vom avea un salt serios spre un iPadOS ca lumea, nu ca un iOS care rulează pe un display mai mare.
P…S. Cred că în română a fost macOS 7.6

Screenshot 2022-09-01 at 17.27.17
Se pare ca anul asta vom avea ca si culoare noua…movul

E frumoasă culoarea, ca și celelalte, de altfel. Problema este, desigur, alta: mai nimeni nu stă cu telefonul fără husă, ca atare culoarea aia nu se prea vede. Husele transparente sunt destul de rare și, dacă sunt, sunt din material de proastă calitate. Practic, culoarea aia frumoasă nu se vede mai niciodată.

Da, corect. Plus ca la vanzare ai din start un dezavantaj cu o asemenea culoare.
Tocmai ce am vandut al meu 12pro max pacific blue(care pana la urma nici nu e asa extravagant ca noul “mov”), pregatind terenul pentru noul 14.
Am primit nenumarate intrebari daca nu am cumva si “Space grey”…

In alta ordine de idei, sunt foarte curios ce ne va oferi noul watch 8… multi leak-eri spun ca vom avea si o varianta Pro, cu design schimbat, patratos, la fel ca iPhone-urile/Macbook-urile noi. Daca e asa, probabil il voi incerca si eu. M-am saturat de forma actualului watch, care nu a fost schimbata de la lansare.

Sincer, nu pricep de ce Apple produce telefoane așa de performante dacă nu le folosește la maximum puterea. Acum vreo 3 ani, cu câteva luni înainte de pandemie, la un curs m-am dus numai cu telefonul, aveam un 6S Plus + o tastatură Logitech mică, portabilă + adaptor lightning la HDMI. Am conectat telefonul la o plasmă imensă și mi-am ținut cursul. A mers super cu un telefon care, azi, este învechit. La puțin timp după asta, am văzut o demonstrație cu un telefon Android, parcă Samsung, dar nu bag mâna-n foc. La birou, era pus într-un dock la care era conectat un monitor, mouse, tastatură, imprimantă etc. etc. Păi așa ceva tot aștept de la Apple: să-mi producă un telefon care, ajuns acasă, să-l pun într-un asemenea dock și să devină stație de lucru. Nu cred că e ceva greu pt ei. Impedimentul major este sistemul de operare, evident. Eu aveam nevoie de Pages și de Keynote care au mers fără cusur pe acel 6S Plus. De la o companie ca Apple am pretenții, nu să pună „sufixul” pro la un device superperformant care nu-și folosește, de fapt, puterea. Ce aș putea face un un iPad Pro cu M1? Filme și ceva grafică superioară cu ProCreate, cum face fi-mea, studentă la arhitectură. I-am luat un Air ultima generație. Oricum, acel M1 stă cam degeaba în acel iPad, 80% din puterea lui nu este, de fapt, folosită. Sunt la vârsta la care nu mă mai impresionează prezentări în care Tim Cook & Co. folosesc cuvinte precum „gorgeous”, „formidable”, „outstanding” etc. etc.

Așa cum tot scriu analiștii, se așteaptă multe noutăți de la Apple în această toamnă, nu numai referitoare la evenimentul din 7 sept. Ni se anunță „o avalanșă de noutăți” precum și o nouă interfață a setărilor de sistem în următorul macOS, care se apropie de iOS/iPadOS ca interfață. Mi se pare cumva logic: iPhone și iPad sunt produsele Apple cele mai folosite și nu e nimic ilogic să aduci macOS cât mai aproape de interfața celor mai răspândite produse Apple și, treptat, să fuzionezi cumva iPadOS cu macOS și invers. Așa cum spun mulți, principala problemă a iPad-urilor nu este produsul în sine, seriile Pro și Air fiind foarte performante, acum și cu proc M1, ci OS-ul. Așa cum arată acum iPadOS e tot iOS rulat pe un ecran mai mare, un OS total nepotrivit pt lucru serios și profesionist.

Una dintre cele mai terne și mai plictisitoare prezentări de produse noi. Nu că produsele nu ar fi bune ori frumoase ori performante, pur și simplu totul a fost plictisitor și rutinier.

Foarte fain “Dynamic island” pe 14pro/pro max.
La fel si Apple Watch Ultra.

Toate noutatile aici: https://9to5mac.com/2022/09/07/apple-event-the-full-recap-on-iphone-14-apple-watch-ultra-and-much-more/

Personal, astept lansarea precomenzilor pentru iPhone 14 Pro. Space black, 128GB - here i come.

LE: Desi in US au pastrat preturile de anul trecut, in restul lumii (mai ales in Europa) preturile au crescut semnificativ. De la 999$ in state(fara taxe) la 1300eur in Germania. Probabil pe la ~6500ron la noi, Pro 128gb.

Dar cum sunt în UK? Și în Irlanda (republica)?

Screenshot 2022-09-08 at 14.51.21
Cam asa in UK.
~6200ron

Si cam asa in Irlanda:
Screenshot 2022-09-08 at 14.52.59

Prețurile din România la precomenzi par tot pe acolo. istyle încă nu face precomenzi.

Da…cam cu aproximativ 1000lei mai mult decat anul trecut.
La ora 15:00 incep precomenzile la eMAG,iStyle si restul.
Se pare ca anul acesta suntem si noi, in sfarsit, in primul val.

Gata, facut precomanda.
14Pro Space black + 14Pro Gold pentru a mea.

Dacă există un număr suficient de amatori de a cumpăra prin precomenzi, cum e cazul tău, sigur că suntem între primele țări unde Apple vinde modele noi. Asta se știe prin studiile de piață. Produsele Apple nu mai sunt azi rare, sunt doar scumpe, dar dacă există un număr suficient de cumpărători, atunci sigur că și România intră pe zona „Romania [among the] First”.

Iată aici o comparație cu competitorii lui Apple, unde se vede clar că iPhone 14 nu este chiar o mare lovitură, au și alții lucruri la același nivel, unii și cu prețuri mai mici.
Sigur, trebuie să îți placă Android…

Ridicat astazi din magazin doua iPhone 14 Pro(Space Black + Gold).
A meritat trecerea de la 12 Pro Max. Dynamic island si AOD fac toti banii.
imagine

Ai sărit peste 13 Pro Max?

Am sarit, da. Nu l-am mai schimbat anul trecut pentru ca diferentele intre 12 si 13 erau chiar mici(pentru mine). Acum insa, s-au adunat si a meritat. Am toate noutatile de la 14, plus cele de la 13(nu credeam ca promotion pe telefon face o diferenta asa mare, insa acum, mi-ar fi greu sa ma intorc la 60hz).

Am trecut de la 12PM la 14P.
Desi ecranul mare era folositor, era incomod in multe situatii, asa ca m-am intors la 6.1”.

Este interesant cum, la finalul anilor 90, telefoanele mobile erau cât mai mici (am avut un Motorola care, deși mic, devenea și mai mic, era foldable), acum să fie cu ecran cât mai mare. Mă rog, să fie undeva mai mic de 7 inci, că deja devine tabletă.
Recunosc: pe un ecran mai mare, joc mai ușor bridge și table, pe actualul SE gen. 2 e mai greu, dar își face treaba rezonabil.