Apple a lansat Magic Keyboard, Mouse, Trackpad

Avem maus, tastatură și trackpad, toate noi și magice de la Apple!

Așadar:

  • Toate trei sunt fără baterii, având acumulatori Li-Ion înăuntru.
  • Trackpadul are Force Touch și e mai mare decât modelul anterior.
  • Tastatura pare identică cu cea de la noul Macbook, despre care părerile sunt împărțite.
  • Mausul e mai ușor și pare că arată exact ca cel vechi, ceea ce mie nu-mi place. Forma neergonomică e motivul pentru care am doi Magic Mauși care zac nefolosiți.

Daca nu e si iluminata, tastatura este total neinteresanta.

Au mai lansat si iMac de 21.5 cu display retina 4K.

1 Like

Bună observația, nu zice nicăieri că tastatura ar fi iluminată. E curios de ce nu au făcut una până acum. Am o tastatură Logitech wireless iluminată, e superbă din punctul ăsta de vedere.

Nu zice, dar in poze se vad tastele F5 si F6 care sunt blank. Daca era iluminata, o comandam instant.
Parca as incerca sa mai dau o sansa magicului maus dupa ce am renuntat rapid la el, desi principalul motiv a fost ca imi provoca niste dureri nasoale de incheietura din cauza pozitiei mainii. Probabil pentru ca e foarte plat, pentru ca niciun alt mouse nu ma deranjeaza.
De la Logitech, ai cumva modelul K810?

Am Logitech K811, pentru Mac.

Un review pentru Magic Trackpad 2:

Curios că au nevoie de minim El Capitain ca să funcționeze.

Mie îmi face de mult cu ochiul o Matias Tactile Pro, dar momentan nu prea am la ce să o leg (la Air nu prea merge, măcar dacă aș avea un monitor extern).

2 Likes

Cică tastatura nu e chiar ca aia de la Macbook. Detalii aici.

Văd că noile device-uri lansate astăzi sunt vedete. Toată lumea are câte ceva grozav de spus despre ele.

Deci înțeleg din articol că designerii de la Apple au fost extrem de obsedați de zgomotul făcut de maus după ce i-au schimbat tălpile. Dar constat eu că au păstrat forma aia care-ți dă dureri de mână la folosire îndelungată. Stau și mă întreb dacă nu cumva atenția la detalii mult lăudată este îndreptată fix către detaliile nesemnificative.

Apropo de tălpile de plastic de la Magic Mouse: la versiunea anterioară ele se rodeau cam repede. Cele de la mausul meu arată de parcă le-a pilit cineva.

Am încercat mausul Apple, cel cu touch, și nu mi-a plăcut tocmai că nu ajungea podul palmei să atingă mausul. Probabil că ajută treaba asta să faci gesturile mai bine, dar nu m-a încântat.
Folosesc în continuare vechiul maus cu bilă rotundă, care trebuie curățat. Dar care stă bine în mână. A, plus că are și butoanele laterale care pot fi asignate. La mine: expoze la desktop :smile: Priceless!

Am văzut layoutul la tastatura asta nouă și nu-mi place fanta aia de la mufa de încărcare. Eu aș fi mers până acolo încât aș fi pus un obturator, o plăcuță magnetică sau așa ceva care să se deschidă la apropiere conectorului. Ca să nu intre praful, nu? :smiley:

Nu e cea mai elegantă soluție de a încărca un mouse, zic eu:

Poate așa, folosind un dock:

Huh? Așa se încarcă? :anguished: WTF?

Știam că mausul cu baterie internă neschimbabilă este o idee proastă, pentru că dacă ți se termină bateria și nu poți să-l pui la încărcat din diverse motive ai belit-o (în loc să schimbi bateriile și gata). Chestie valabilă și pentru tastatură sau trackpad.

Dar nu pot să cred că ăia de la Apple au găsit cea mai proastă soluție posibilă de a-l încărca, una care te împiedică să-l folosești. De 20 de ani, de la pucul ăla rotund de iMac, ăștia chiar țin morțiș să facă cei mai proști mauși din lumea asta.

Bănuiesc că era prea uncool să facă așa ceva.

1 Like

No, că cică ar avea un fel de fast charging, 2 minute de încărcare te-ar ține câteva ore. Da’ oribil rămâne în continuare.
Au fumat ceva nasol ăștia de la design sau nu mai are cine să le dea peste bot.

Zice Steva Jobs că Johathan Ive ar avea „putere operațională” mai multă decât Tim Cook. Da’ să-ți bați joc de produse în halul ăsta…

Și cu ocazia asta și-au luat la revedere de la vânzări și cei care ofereau metode de încărcare prin inducție. Trebuie să reinventeze metoda :smile:

1 Like

Dacă vedea Steve Jobs cum arată mausul ăla răsturnat pe-o parte sau cu cracii în sus atunci când se încarcă, numai din cauza asta îi dădea afară pe toți de-acolo.