Aplicații pentru scris CD/DVD

Mai scrie cineva pe aici discuri optice? Ce aplicații pentru ars CD/DVD folosiți, în afară de Disk Utility sau Finder? Mă interesează o aplicație care poate împărți automat un număr mare de fișiere și foldere pentru a putea fi scrise pe mai multe DVD-uri. Disco nu mai funcționează în Sierra, iar cu Toast n-aș mai vrea să-mi bat capul. Există o grămadă de aplicații în App Store pentru ars discuri, dar majoritatea sunt făcute de chinezi și par a fi niște porcărioare.

Eh, m-am grăbit să anunț că Disco nu mai merge în Sierra, dar am uitat că trebuie pornit după ce cuplez burnerul la computer. Altfel crapă. Acum merge.

Nu am mai ars un DVD/CD de cel puțin un an, dar am pe disc salvate 4 aplicații: Burn, Disco, LiquidCD (ăsta îmi plăcea cel mai mult) și SimplyBurns.

Subscriu și eu cu scrisul pe DVD. Mai făceam back-up la muzici și tutoriale, uneori și filme. Da’ de vreo 3 ani nu cred că am mai scris discuri. Nu știu dacă e neapărat bine; mi-am luat la un moment dat bluray-uri, că ziceam să fac arhiva pe ele, da’ am rămas doar cu ideea.
Am scris până acum cu Toast și cu Disk Utility. Mai mult cu Toast, recunosc :slight_smile:

M-am lăsat brusc de ars DVD-uri cînd, acum vreo 3 ani, cred, am constat că niște arhive pe DVD-uri, de pe care doream să recuperez niște poze, parcă, nu se mai puteau citi, deși stătuseră neatinse închise bine în cutii unde nu intra nici lumină, nici aer. Noroc că am avut cîte 3 cópii din fiecare DVD și, în final, am reușit să le recuperez. După aia, am mai ars doar pt amici, pînă să nu mai ard deloc. Dacă vreau să dau cuiva ceva, fac o arhivă, o urc pe dropbox și și-o trage de acolo ori îi dau pe flash. Acum am 3 discuri extern, 2 de 2 TB fiecare, altul de 500 GB, plus că tot ce este esențial este și pe mini și pe MBP.

Mda, am pățit-o și eu cu DVD-uri care nu se mai puteau citi după câțiva ani, așa că am copiat recent arhivele cu fișiere importante pe un hard disc extern și intenționez să le pun și online undeva (probabil în Dropbox, că tot am făcut astăzi upgrade la 1 TB).

Da, așa trebuie procedat. Este clar că aceste discuri optice se strică destul de rapid, deși teoretic nu ar trebui. Și nu ai cum ști asta, erau DVD-uri „de firmă”, unele cel puțin.