Aplicație pentru "sertar cu mărunțișuri"

În genul “sertarelor” pe care le au DevonThink, Together, Yojimbo și alte aplicații gen “găleată”, știți vreo aplicație care să aibă doar un tab mic în care să poți pune ceva rapid (un fișier, o poză sau să scrii niște text, de exemplu) și să decizi ulterior ce faci cu ce ai pus acolo, unde și dacă salvezi etc?

Știu că era una, dar i-am uitat numele, care avea iconița ca un buzunar de blugi, parcă făcea ce trebuie. Dar pe lîngă asta, dacă mai aveți sugestii, vă rog.

Nu mă interesează ceva masiv, cu organizare, librărie ș.a.m.d., doar cu o chestiuță mică la îndemînă în care să pui deoparte lucruri pe care ți-e lene să le salvezi acum undeva.

Mulțumesc.

Unclutter, am descoperit-o.

Și am mai aflat de Yoink.

Dacă mai aveți sugestii, vă rog.

1 Like

Păi dacă te duci pe macupdate.com și apoi la Unclutter, sub prezentarea aplicației mai ai alte sugestii de aplicații similare; iar dacă dai un cuvînt cheie gen organizer la căutare, mai ai alt snop (sigur, nu toate sînt ceea ce vrei, dar ai destule).

Știu, mulțumesc, am făcut asta. Dar, ca și în alte cazuri, am vrut să cer și alte păreri, de-aia e comunitate, nu (numai) ca să ne trimitem unii pe alții pe Google, MacUpdate, MAS ș.a.

Exact, vorbim. Numai că părerea altora e totdeauna consultativă, rareori se potrivește cu ce are nevoie cineva, mai ales dacă acel cineva știe dinainte ce folosește. Pe bune. Nu ne-ai spus, de exemplu, că ai descărcat toate alea care se afișează sub aplicația citată și că nu-s bune. Putem presupune că nu, de vreme ce întrebi. Dacă o făcuseși deja, ne puteai spune care sînt, ca să nu batem aceleași drumuri. Asta ca exemplu. Și, fiindcă vorbim mai nervos, căutaseși în macupdate.com la motorul de căutare cu cuvîntul-cheie „organizer”? Că nici asta nu ne-ai spus. Sau cu alt cuvînt cheie, tot în macupdate.com.
În final, părerea mea: aplicațiile astea nu prea își au rost, Spotlight îți găsește pe disc orice, dacă ții minte aproximativ despre ce este vorba. Mai ales că ai deja Together, parcă.
P.S. Eu, de ex., fac un folder temporar pe care îl mai consult și, cînd totul e aranjat, îl șterg; și fac altul. Poți numi aplicația asta cu mărunțișuri Cattus. E simplă și gratuită.

Nu vorbesc deloc mai nervos, nu e stilul meu. Faptul că prefer păreri, în care să povestească fiecare experiența personală cu aplicația X în loc să te trimită la review-uri mi se pare ceva normal, pe un forum.

Nu mai am Together, am “returnat-o”. Mi-am amintit că era cineva, tot pe acest forum, care vorbise la un moment dat despre Unclutter, dar îmi scăpa numele. Apoi m-am gîndit să cer și alternative.

Am citit și despre alternativele oferite de macupdate.com, dar nu păreau a face ce trebuie (în afară de Yoink și Unclutter). Și nu, nu caut un “organizer”, am scris că nu mă interesează ceva masiv, cu librării, organizare, etc, ci doar o aplicație care să permită să pui ceva deoparte, temporar.

Părerile sînt consultative, așa cum sînt și multe review-uri, dar dacă povestește fiecare rutina în care integrează o aplicație, punctele tari, slabe (adaptate la munca sa), mi se pare binevenit. Repet, mai ales pentru un forum.

Edit (după P.S.-ul tău): și eu făceam așa, puneam în Downloads sau pe Desktop, dar un clipboard manager mi se pare binevenit și, cum Unclutter are și un “sertăraș” pentru fișiere, și un clipboard manager, precum și niște notițe care, eventual, pot înlocui Stickies, chiar dacă nu-s mereu afișate, am cumpărat-o.

Cattus_Thraex
Esti prea acid in a taxa alte persoane. Creezi niste vibe-uri aiurea, e un forum, nu un instrument stiintific.
Adrian_Manea , merci de pont cu aplicatia, o mai vazusem, dar am uitat de ea. Probabil o sa o iau si eu.
Si da, ai dreptate. Scopul unui forum este acela de a discuta, asta daca se vrea ca forumul sa fie utilizat.

@whisker. Nu am taxat pe nimeni, am răspuns în stilul acid al ultimului text. A deranjat? Și pe mine felul cum mi-a răspuns Adrian Manea.
Îmi poți reda pasajul în care eu am taxat pe cineva?

Nu știu ce a fost deranjant în ce am scris, nu e stilul meu să fiu acid și nici mesajul cu pricina nu s-a vrut de așa natură.

Ideea e că nu e prima oară cînd mă trimiți pe macupdate și mi-am învățat lecția, merg acolo din pagină în pagină, citesc pagini conexe ș.a.m.d. (Nici asta n-o spun cu rău, chiar consult macupdate și mi se pare o resursă bună.)

De aceea, am mai cerut sugestii pentru a aduna păreri de utilizatori, fiecare ce aplicație folosește (dacă) și cum o integrează in lucrul său. Că s-ar potrivi sau nu stilului meu, asta rămînea de văzut, dar să preferi păreri în defavoarea link-urilor mi se pare normal în contextul unui forum.

Unclutter e o aplicație drăguță, cred că o s-o iau și eu.

Am folosit Yojimbo o perioadă, dar când am văzut că fiecare update pe bani nu aducea mai nimic nou, am renunțat.

Da, plus ca, din cîte am testat, Yojimbo nu primește chiar orice fișier. Mie md-uri nu mi-a primit, de exemplu.

Îmi cer scuze că am răspuns, nu mai fac.

Îmi place cum arată Yoink, l-a testat cineva?

Da, eu. Ai variantă trial, oricum, la ei pe site. E elegant și simplu. Dar, de exemplu, Unclutter oferă și clipboard manager + notițe, la același preț.