Aplicația iPhone Mail „vulnerabilă la hackeri”

Cercetătorii de securitate susțin că hackerii vă pot infecta telefonul de la distanță - și nu este necesar niciun click.
Miercuri, firma de securitate ZecOps a publicat un raport prin care revendica descoperirea a două vulnerabilități Mail necunoscute anterior, care, dacă sunt exploatate, permit atacatorilor să acceseze, să modifice sau să șteargă e-mailurile utilizatorilor de la distanță.

După cum a detaliat ZecOps, atacatorii pot exploata bug-ul iOS trimițând e-mailuri special concepute care declanșează defecțiuni, permițându-le să ruleze coduri la distanță. În timp ce atacul necesită un utilizator să facă click pe e-mailul rău intenționat din iOS 12, acesta devine un vector cu “zero click” sau neasistat atunci când Mail este deschis în fundal în iOS 13.

Reuters en spune: Apple a recunoscut miercuri vulnerabilitatea existentă în software-ul său pentru e-mail pe iPhone și iPads, cunoscută sub numele de aplicația Mail, și a declarat că compania a dezvoltat o soluție care va fi introdusă într-o actualizare viitoare pentru milioane de dispozitive pe care le-a vândut la nivel global.

Ca răspuns la declarația Apple, ZecOps a declarat că a găsit dovezi de atacuri conexe împotriva „câtorva organizații” și că va divulga informații tehnice suplimentare odată ce Apple a lansat actualizarea software în public.

Eu am dezactivat temporar mail din dispozitivele mobile. Voi?

Nu mă simt suficient de important ca să fiu ținta hackerilor. :laughing:

Serios acuma, atacurile de genul ăsta sunt țintite către persoane și companii de unde se pot extrage informații valoroase și bani. Nu mă afectează pe mine.

1 Like

Ce naiba să-mi ia? Studiile de lingvistică? Lecțiile de limba cehă? Traducerile din cehă și din engleză?

Acum fiecare știe ce informații are pe email. Totusi, fie că am sau nu date confidențiale pe email parca nu aș da nimănui “cheia” de la cutia mea poștala. Cu atât mai puțin unor necunoscuți care au dezvoltat modalități subtile de a viola cutiile poștale a milioane sau chiar miliarde de oameni.

Asta este adevărat. Reține însă un adevăr simplu: singurul calculator absolut sigur este cel deconectat de la priză, fără baterie și închis în fichet.