APFS și routerele Asus

Bună ziua tuturor,

Am un MacBook Air 13" model 2013 și un Asus AC68U la care am conectat un HDD - cu funcția Time Machine activată. Asta înseamnă că îmi face backup automat de fiecare dată când sunt acasă, exact ca la Time Capsule (pe lângă asta am și un alt HDD pe care îl conectez manual și fac săptămânal câte un backup).

Încă nu am făcut upgrade la High Sierra pentru că nu găsesc niciunde un răspuns clar la întrebarea: funcționează noul APFS cu funcția TimeMachine a routerelor Asus?

Fiind vorba de backup, eu zic să nu te grăbești dacă nu ai citit în mod expres dacă merge. Dacă Asus nu a făcut un update de firmware, mai degrabă nu merge. Ce avantaj ai avea dacă-l formatezi APFS și constați că nu merge? Revii de unde ai plecat.
Dacă ai un alt HDD pe care să muți (provizoriu) datele poți face testul. Eu nu mi-am formatat APFS niciun disc extern, ce avantaj aș avea, deocamdată? Mai ales că nu toate jucăriile din casă au H.S. la bord.

Discurile externe pentru backup cu Time Machine trebuie formatate musai HFS+, la fel ca până acum. APFS este destinat (deocamdată) doar hard discurilor SSD din Mac-uri, nu e pentru hard discuri externe de backup.

1 Like

Mulțumesc, m-am lămurit.