Am comandat un Surface Pro 4

Ei bine, după 13 ani de lucru exclusiv pe Mac, astăzi am comandat un Surface Pro 4. Nu, nu renunț la MBP, Surface-ul va avea rol de device secundar (un rol pe care iPad Pro-ul nu a reușit să-l îndeplinească pentru mine, din păcate). Dar vreau să văd cum pot lucra cu un device cu Windows 10, touchscreen și stylus, ce-mi aduce nou și care ar fi avantajele față de un computer tradițional. Nu în ultimul rând intenționez să cumpăr și un Surface Dial atunci când vor fi disponibile și va avea suficient suport în software.

Una peste alta, din punctul meu de vedere în acest moment Microsoft face niște chestii cu mult mai interesante decât Apple. Cât de utile vor fi – asta rămâne de văzut.

Despre Apple am tot scris pe aici, nu mă atrage oferta lor actuală, nu am nevoie neapărată de un laptop tradițional (și foarte scump), ci de un device care să mă ajute în alt mod. Touch Bar mi se pare nu neapărat inutil, ci neinteresant. Iar viitorul nu sună bine în acest moment. Direcția în care pare să meargă Apple este simbolizată perfect de imaginea asta din review-ul iMore:

Acum doar aceștia sunt utilizatorii “pro” pentru Apple. Îmi pare rău, dar eu nu mă regăsesc printre ei.

4 Likes

Să o folosești sănătos și să-ți îndeplinească cerințele!

Facem un topic-jurnal al despărțirii totale sau parțiale de produsele Apple? :smiley:

Da, o să scriu aici cum merge treaba cu Surface și Windows :slight_smile:

Neapărat, așteptăm un review.

Bine atunci, la experiența W10 o să mă bag și eu după Anul Nou, am decis să trec la un Lenovo.

Deocamdată, pot comenta doar despre experiența Google, am schimbat Apple Music cu G Music, cititor RSS cu G Play Newsstand, iCloud Photos cu G Photos și Notes cu G Keep.

So far so great! :slight_smile:

Cred că este prima oară de cînd există Apple cînd vechi useri, ca Tudor, trec pe Windows deoarece Apple nu le mai oferă ceea ce au nevoie. S-ar putea să asistăm la o inversare de situație: MS devine producător de produse hardware, iar Apple va fi, în final, un producător de soft doar.

Să vedem, deocamdată doar încerc marea cu degetul în partea cealaltă. Nu vreau să renunț la macOS, rămâne totuși cel mai bun sistem de operare pentru mine, la care se adaugă aplicațiile de foarte bună calitate care nu există pentru Windows. Aplicațiile Adobe sunt identice pe cele două sisteme de operare. Office diferă destul de mult, îmi place mai mult versiunea pentru Mac dar e o chestiune de obișnuință. În rest rămâne de văzut cu ce o să mă surprindă Windows, nu am habar ce aplicații bune mi-ar mai fi de folos.

Ah, da, Corel Draw! Prima mea dragoste de acum 17-18 ani! :slight_smile:

Eu nu am mai folosit Windows de ani buni, doar așa, cu totul ocazional am văzut la alții

Ha! Pentru mine exact superioritatea Office (2016/365) pentru Windows e unul din argumentele pentru schimbare. Versiunea 2016 de Mac e foarte, foarte lentă, chiar glitchy aș zice, plus că-i lipsesc multe caracteristici, printre care integrarea cu diverse plugin-uri (pentru ecuații, bibliografie, Google Drive), de exemplu. Iar bara aia laterală de Insights sau Research cum îi zice mi se pare excelentă. Nu o dată scriam despre X-ulescu și a trebuit să merg la Wiki să-i iau poza și anii de viață, apoi să mă întorc la document.

Mda, eu mă refeream la modul în care arată aplicațiile Office. Alea de Windows mi se par urâte, mai ales Outlook, nu-mi place deloc. Apropo, sper să găsesc un client de email decent, altul decât Outlook. Aplicația de email din Win 10 e foarte minimalistă, trebuie s-o încerc să văd ce știe.

Eu am dat peste MailBird, pe care o să o testez, cînd o să am Windows. Asta după clientul acela standard și Outlook.

The Bat!

Îl foloseam pe vremuri, înainte să existe Thunderbird, când îmi descărcam mesajele prin POP3 de pe home.ro prin dial-up. Good times. Recent am aflat că este scris de prietenii noștri de peste Prut.

:smile: îmi aduc aminte de the Bat dar OMG, nu, nu vreau să mă întorc la așa ceva:

Probabil că o să mă limitez la aplicațiile Adobe, cele moderne din Windows Store și alea de la Microsoft, pentru că aplicațiile clasice de Windows arată oribil.

Da, niciodată nu am priceput de ce naiba aplicațiile de Windows și de Linux arată așa de urît. Și Androidul e cam la fel.

Mulți dezvoltatori de software nu pot sau nu vor să aloce resursele necesare pentru a îmbunătăți designul aplicațiilor. De partea cealaltă Mac-ul a fost și este unealta preferată a creativilor iar asta a condus (direct sau indirect) la aplicații cu un UI mai îngrijit și mai eficient.

Cred că mai este un motiv legat și de librăriile din sistem, care definesc aspectul ferestrelor, butoanelor, etc, care la OSX au fost mereu coerente, la Windows s-au schimbat aproape la fiecare iterație majoră. Și pentru că există aplicații care pot rula de la WIndows 98 până la Windows 10, este evident că nu poate arăta bine pe toate versiunile.

1 Like

Da, este un argument, dar nu cred că este singurul. Altfel, da, asta am remarcat și eu, aplicațiile de W rulează pe multe generații. Mă rog, remarcam, pe cînd lucram cît de cît frecvent cu Windows.

Am găsit un client de email interesant pentru Windows: Mailbird.

[acum 3 zile]