Alegere incarcator

Salut, detin un 6S si am vazut ca incarcatorul nu este unul original si pare unul de 5-6 lei si imi e sa nu stric bateria cu el. Mai detin un incarcator cu fast charging pt android.
Intrebarea mea este: il pot folosi pe cel cu fast charging iar el o sa si ia doar cat are nevoie sau sunt nevoit sa cumpar un incarcator original sau unul bun care ofera doar 5v/1 amper?

Eu imi incarc telefonul la usb-ul computerului. Citisem undeva ca incarcarea mai lenta e mai buna pentru sanatatea bateriei. O fi chiar asa sau nu ramane de vazut (6+ de 4 ani cu 80% din capacitate acum).
Nu stiu sa zic nimic de fast charge caci nu am folosit.

Fii serios, eu încarc curent de la un stecher cu USB charger, încărcătorul original în folosesc doar la drum. Dacă nu apare mesaj de eroare pe iPhone/iPad (este posibil), orice încărcător e bun.

Ca alternative de încărcare acasă, am:
– un hub USB 3 cu alimentare separată, are 2 mufe USB numai pentru încărcare + 7 USB conectate la calculator;

  • ștecher cu 4 prize + 2 mufe USB pt încărcare, exact ăsta. Există și varianta cu alimentare directă, le vezi la unele cafenele acuma, atârnă din tavan deasupra mesei, așa e acuma o cafenea lângă blocul Scala pe Magheru. Adică așa ceva.