Ajutor reinstalare osx

Va salut…am un macbook middle 2010 …am avut pe hdd un osx 10.9.5…hardul a crapat si am inlocuit cu un hdd nou formatat jurnalist
Am incercat sa reinstalez un nou osx 10.9.
Am folosit un stick bootabil si in momentul cand apas alt+ power ,i-mi apare pe display hdd si stick-ul cand dau sa booteze de pe stick ecranul ramane alb si nu apare disk utility sa pot da alte comenzi.
Stikul este ok, am mai instalat de pe el pe un alt mac.
Sunt novice in Mac…dar elemente de baza le cunosc.
Ma poate ajuta careva …chiar si cu un sfat …multumesc

Stickul poate fi OK, dar este compatibil cu jucăria ta, ești sigur? Va suporta maxim 10.13.6; și 10,9.x e bun, la urma urmelor, poți face upgrade ulterior din sistem dacă stick-ul îl are.
Secvența de boot este să apeși tasta OptionAlt DUPĂ ce auzi chime, imediat. Nu trebuie să ai ecran alb, trebuie să afișată opțiunea de boot, în cazul tău una singură, stickul USB. Dacă nu apare, stickul nu e de boot. Posibil să ai alte probleme. Reia pașii de mai sus și revino.

Am incercat toate sfaturile ce le-am gasit pe forumuri.
In continuare acelas rezultat,ecranul ramane alb si nu deschide disk utility…tind sa cred ca ceva a crapat si in macbook…pacat ca nu pot atasa foto…

Am incercat si cu alte usb boot …el capitan,high sierra,sierra,catalina,…acelas rezultat …ramane ecranul alb si nu apare disk utility

Păi atunci cred că ai bubă hardware, ce descrii nu indică nimic pe zona boot, ci pe zona plăcii grafice ori pe alte componente hard, nu mă pricep. Jucăria fiind destul de veche, nu știu dacă mai rentează să o repari, poate unui service pt alte piese. Nu iei mare lucru pe ea.

Asta m-am gandit si eu…nu merita reparat…multumesc ptr ajutor

Daca esti din Bucuresti, te pot ajuta cu diagnosticarea.
Evident, gratis.

Multumesc mult…sunt din Bucuresti ,dar momentan sunt la munca si revin la 1 August.
Cred ca am putea incerca…si eventual daca este ceva minor as investi in el…sincer va spun as dori sa-l donez unui copil care este vecin cu mine si parinti nu au posibilitati.
Tinem legatura…inca o data multumesc

Bine, astept un semnal.