Ajutor instalare os x pe MacBook

Salutari tuturor si bine v-am gasit.As avea nevoie de ajutorul vostru,si anume.
Am cumparat un MacBook mai vechi de la cineva,asa s-a nimerit,nu vroiam neaparat mac.In fine,am ajuns cu el acasa si mergea extrem de greu.Ne mai umbland cu un mac pana acum m-am gandit ca e la fel de usor de instalat sistemul de operare ca pe ori ce alt pc si am scos hdd din el,l-am formatat si aia a fost.Nu am mai reusit sa instalez nici un fel de os x pana acum.Am instalat windows 7 pe hdd mac-ului intr-o alta unitate si acum functioneaza asa.As vrea totusi sa instalez un os x curat,macar de curiozitate,si daca o sa functioneze ok sigur am sa il las asa.Idea e urmatoarea,am facut de cateva ori stick bootabil cu os x,il vede cand aleg sa bootez de pe el dar cand dau clic nu se mai intampla nimic,ramane ecranul alb si atat.Mai mult ca sigur ceva nu am facut bine pt ca nu ma pricep foarte bine.Precizez ca nu am un cd al MacBook-ului asa ca voi fi nevoit sa il instalez de pe un stick.Aparatul este MacBook A-1181 din cate stiu,core2duo si 4 gb de ram.Daca cineva are chef si rabdare sa imi scrie pas cu pas cum sa instalez os x si de ce am nevoie as fi recunoscator.Multumesc anticipat.

A 1181 este un model care s-a întins pe cîțiva ani; primele versiuni suportă OS X Lion (10.7.5), cele mai noi și ultimul sistem, Yosemite. Multe modele au proc la 2 ghz, unele un pic mai zglobiu. 4 GB RAM este suficient pt orice sistem, depinde ce generație exact este.
S-a mai discutat despre instalarea curată, de ex. aici:


Problema este că ai nevoie de un alt mac pt a-ți pregăti un flash cu installerul, indiferent că trebuie să te oprești la Lion ori vii la ultimul sistem, Yosemite, 10.10.x.
Dacă ești din București, te ajut eu cu plăcere. Dacă nu, găsim un localnic. Scula pare OK, din cele ce spui, deci merită un mic efort.
Poți pune ambele sisteme cu boot alternativ sau Windows emulat în OS X, doar că va merge puturos; recomandabil doar celor care au o aplicație care nu cere resurse și care nu are versiune OS X.
Cînd ai luat jucăria, nu ți-a dat și un DVD de sistem? presupun că nu, dar întreb, totuși.

Salut.Din pacate nu a avut si un dvd cu sistemul de operare.MacBook-ul este din 2006 cred cu procesor T7100 parca 2.16.Da,sunt din Bucuresti.Din pacate nu am nici o cunostinta care sa aibe un MacBook asa ca nu am unde sa pregatesc un stick.