Ajustări fotografii

Aș dori o aplicație care să bibilească pozele precum Photos, dar direct într-un folder, nu într-o bibliotecă dedicată. Graphic Converter, Affinity Photo și chiar GIMP sunt prea sofisticate pt nevoile mele, ceva mai simplu: trim, rotație custom câteva grade, exposure, contrast, negativ/pozitiv. Într-un cuvânt, un Photos fără library dedicat.

Preview, deschizi o seama de poze, le bibilesti, si apoi save all. :slight_smile:

Hm… Un pic mai sus… dar mai jos decât Affinity…
P.S. De fapt, ceea ce-mi lipsește la Preview ar fi un singur feature: rotirea pozei cu grade puține, lucru foarte ușor în Photos. Sau se poate și nu știu eu? Altfel, da, corect, ar fi suficient. Multe poze au nevoie să fie aduse la verticală, de ex…

Încearcă asta:

1 Like

Ah, da, uitasem de aplicația asta… Mersi, o descarc acuma.

Daaa, cred că de așa ceva am nevoie, mai ales că nu înlocuiește automat originalul, face cópii, apoi alegi ce rămâne. Super, mersi încă o dată.

Am “furat-o” si eu! Thanks Tudor.
La Multi Ani la toti macforumistii!

1 Like

Ieri mi-a sosit un nou scanner pt filme, Easypix. Dat fiind că încă am multe filme de scanat, mi-am zis că merită, mai ales că fiica mea pozează pe film de 35 mm, mi-am luat și eu o Yashika s.h. Am analizat tot felul de modele și cred că am nimerit bine. Deși nu e cel mai scump pe zona home-small office, să zicem, sunt mulțumit: merge rapid, poți pune și filme lungi pe rolă (mai am, nu le-am tăiat) și filme tăiate și rame de diapozitiv. Viteză de lucru foarte bună, calitate mai mult decât mulțumitoare. Are ecran de 5 inci. Eu zic că la șapte sutare de lei e un lucru util.

Interesanta miscarea spre film de 35. Felicitari!
Am inceput cu Exa al tatalui meu, apoi am trecut la Zenit si mai tarziu la Nikon.
Am renuntat la film trecand la Canon dsrl. Lenea m-a determinat sa mai folosesc doar telefonul.
Mi-ai dat o idee: e timpul sa digitalizez filmele.

De fapt, mișcarea o datorez fiicei mele, studentă la arhitectură. A găsit în casă un Zenit nou-nouț, adus de cineva din încă URSS prin 1990 și s-a apucat să pozeze. Eu nu-l folosisem niciodată, pe film aveam o Yashika 108 care s-a stricat între timp.
Da, trebuie digitalizate, filmele se zgârie repede. Cu o bună imprimantă, nu e nevoie de aparat de mărit etc…, adică nu e nevoie și de continuarea procesului chimic pe hârtie, doar de curiozitate. Mi-am luat și un mic atelier foto pt developat acasă, am făcut ani de zile asta, așa că nu a fost nevoie să mai citesc instrucțiunile de folosire! Un coleg ceh mi-a adus 2 role de 17 m fiecare (Foma 200 și 400), așa că am redus costurile de producție cam la jumate. Mai am de scanat vreo mie de poze, cred că inițial au fost peste 5000. Le voi mai tria, desigur.
P.S. Role de film de 17 m se găsesc și la f64, doar că sunt cu vreo 30% mai scumpe decât în Cehia, iar uneori trebuie să aștepți să-și refacă stocul. Foma încă produce un sortiment larg de materiale foto clasice. Au și tradiție, fabrica a început producția în perioada interbelică.