Airport Extreme după supratensiune

Am avut o ttriplă cădere de curent, precedată – presupun – de o supratensiune. REzultatul, deocamdată, văd unul nasol: mi s-a ars alimentatorul routerul Airport Extreme, ăsta dă 12 V. Aveți idee dacă pot folosi alt alimentator? Am vagoane de alimentatoare, unele dau și 12 V, mufa pare una normală pt 12 V. Noroc că mai am unul, tot Apple, din ăla mic cu mufă audio și am refăcut rapid rețeau wi-fi.

Da, merge orice alimentator care scoate aceeași tensiune și curent. Și atenție mare la polaritatea mufei, să fie la fel ca la alimentatorul original. Nu știu dacă e marcată undeva polaritatea, de obicei e + în centru și – pe exterior dar ar trebui musai verificată înainte de a schimba alimentatorul. Dacă se inversează polaritatea e de rău.

Da, sigur… cred că metalul exterior e minusul, așa e mereu, dar – corect – trebuie vefificat. Eu zic că s-a bulit alimentatorul, adică sper, d-astea am multe, sper să se nimerească unul de 12 V. Oricum, e bine să ai mereu unul de rezervă, cum se vede! Era pt călătorie, am constatat că e bine să ai un router wi-fi, încă mai sînt rețele prin hoteluri și cămine care au conexiune prin sîrmă. Ultima oară așa a fost la un cămin din Timișoara cînd am fost la o conferință!
P.S. Eu mă bucur că a fost numai att, SSD-ul din mini nu s-a bușit, nu am protecție la tensiune, cred că va trebui să-mi iau, am mai avut o cădere d-asta prin toamnă. Cred că ni se trage de la huiduma asta de Mall care a apărut în zonă. Consumul a crescut, presupun, f. mult, iar rețeaua a rămas subdimensionată.
P.S. Partea bună este că stricăciunea era la ștecher! Ciudat, dar îmbucurător…

Asta în lumea reală poate, în Star Trek altfel stau lucrurile…

1 Like

Ei, găsisem alimentator, chiar unul deștept căruia îi poți inversa polaritatea bornelor, dar nu a mai fost nevoie, era întrerupt cablul de alimentare al routerului. Încă nu l-am pus la loc, mi-a fost lene.