AirPort Express vs altele

In urma mutarii, mi.am propus sa schimb routerul asta ( http://m.emag.ro/router-wireless-d-link-ac-867mbps-n-300mbps-dual-band-4-porturi-dir-850l/pd/DKKRXBBBM/ ) cu un AirPort Express.
Mi se pare ca, pe acelasi tip de abonament (Fiberlink 300), Express.ul merge mai lent ca routerul vechi: viteza de download de pe torrent e cu 2MB mai mica, video de pe Youtube se incarca mai greu, paginile se incarca mai greu daca am torrentul pornit sau alte pagini deschise, cand am si telefonul conectat la retea.
In vechea locuinta, cu routerul ala, totul mergea “ceas”. 2 telefoane conectate, 2 laptopuri si o tableta, simultan - de pe un laptop descarcam cu 10MB, de pe celalalt cu 2, 5-6 pagini deschise pe primul, 2-3 pe celalalt, browsing pe tableta si pe telefon. Apartament cu 4 camere.
Aici sunt intr.o garsoniera si merge mult mai prost. Daca stau in bucatarie, semnalul in scade cu o liniuta la telefon, iar in baie, cu doua.
Ma gandesc ca nu l.am instalat eu bine. Adica…ca nu am intrat in setari mai avansate.

Și eu am setat destule routere, și Apple și non-Apple. Dacă merge încet noul router, poți încerca o resetare de la zero și/sau să alegi manual canalul, nu să-l lași pe el să-l aloce automat. Am rezolvat uneori probleme de viteză în acest fel. Nu e cert că va rezolva problema, dar ar trebui. De pe un mac, routerele astea Apple se setează foarte ușor. Nu cred că sunt neapărat cele mai bune, habar nu am, dar se setează într-adevăr ușor.

Da, s.a instalat foarte usor, dar nu cred ca am vazut vreo fereastra in care mi.ar fi dat sansa sa.mi aleg singur canalul. Cred ca e totul pe automat. Voi incerca o resetare.
Intre timp, am facut un speedtest:

Ba da, cum nu?

1 Like

Gata, am gasit acum. Sunt pe telefon si imi e putin mai greu. Multumesc.
Am umblat putin pe acolo si acum am 2 liniune in baie (inainte aveam doar una - punctul). In bucatarie a ramas la fel, doua, iar in camera, trei.
Ma voi mai juca pe acolo pana gasesc combinatia perfecta.

Vezi care care canal este mai liber. Poti folosi un utilitar din macOS:

1 Like

Offtopic:

"Am mers fără telefon la baie. Cine și-ar fii inchipuit că am 214 de plăci de faianță, 24 de gresie din care 10 sunt cu modele, și 7 …"

2 Likes

Voi incerca programelul ala, Radule. Merci.
Cat despre numarul placilor…eu renovez acolo. N.am ce sa numar. De aici si prezenta telefonului :slight_smile:

Daca semnalul este bun langa router, semnalul slab din celelalte camere poate fi datorat obstacolelor. Poate peretii din noua locuinta sunt din beton armat cu plasa metalica si in cea veche erau din caramida ori BCA. Daca-i asa, asta-i un motiv serios al semnalului slab.

Vechea locuinta era un apartament cu 4 camere de 90mp din beton si caramida. Semnalul de la routerul D-Link era aproape la fel peste tot (spun aproape pentru ca laptopul si telefonul imi aratau semnal full).
Noua locuinta e o garsoniera de 35mp din beton armat cu plasa metalica. Cum intri, prima incapere e baia, apoi bucataria, iar la final camera. In bucatarie, semnalul dat de AirPort Express scade o linie, iar in baie, doua. E prea de tot.
Inca nu am avut timp sa incerc aplicatia de mai sus sau sa schimb setarile.

Păi e bine, ești complet ecranat dacă vrei neapărat. :slight_smile: