AirPort express range extender

Salut !
Tocmai m-am cumpărat un AirPort express in ideea de a extinde rețeaua wifi din apartament deoarece, datorită structurii din beton, routerul din dormitor nu acoperă livingul cum as vrea. Ca baza am un dlink Dir 826. Am setat ieri airportul ca și extender însă viteza la wifi a scăzut dramatic in toată casa. Pana acum pe ookla Speedtest aveam cam 50 mb Download și Upload, acum nu mai trec de 7. Nu m-a pricep foarte tare la rețelistică insa eu am făcut setările conform manualului. Cum sa procedez ca sa ma pot bucura de AirPort ?

Abia prin Ianuarie cred ca îmi pot permite sa înlocuiesc dlink-ul cu un AirPort extreme sau eventual timecapsule

Nu poți pune routerul cumva central, în living? eu așa am și acoperă f. bine toată casa. Sigur că dacă e plasat periferict, semnalul nu bate în partea cealaltă.
De ce se comportă cum spui nu știu, nu ar trebui să fie așa.

Din păcate nu mai am cum sa fac asta. Acum 10 ani când am cumpărat apartamentul și nu era nimeni sa m-a sfătuiască ce și cum sa fac, am tras cablurile de la net prin pardoseala cu punctul de distribuție in dormitor. Îmi este aproape imposibil sa mai mut acum. De asta tot caut soluții și mor de ciuda ca nu le găsesc. Eu stau mai mult in living unde folosesc iPad, Apple tv, MBA, iPhone… am luat A Express cu gândul sa păstrez ecosistemul Apple. Încă multe noțiuni legate de wifi sunt ca o limba straina dar încerc sa le deslușesc. Cert este ca, chiar dacă A xpres pare sa funtioneze (este aprins leșul verde) nu extinde deloc rețeaua wifi existenta.
Și încă o chestie. Am crezut ca preia semnal wifi și îl retransmite însă, dacă nu bag cablu in portul LAN nu funcționează.

Ei și? Trage un cablu nou de la intrare în sufragerie, am și eu cabluri și țevi deja dezafectate care zac sub podea.

Salut Liviu.

Părerea mea este că nu mai merită să investești în routerele Apple (AirPort sau TimeCapsule) - după unele știri Apple nici nu le mai dezvoltă.

Ca router main (principal) exclus: nu face NAT hardware și ai degeaba abonament la 1000 Mbps ca merge la ~ 40% (dacă te interesează subiectul revin cu detalii).

Din ce-mi aduc aminte wifi extender se poate face doar intre routere Apple.
Folosesc wifi extender între un TimeCapsule si un Express dar nu’s extrem de încântat de soluție. Ca main am un router ieftin de la TP-LINK.


Atașez o imagine ca să-ți dai seama cum trebuie configurat extenderul.
Folosesc cablu la masa de lucru (birou), TV si la un Apple TV (care nu cred ca l-am mai pornit de un an).

eu am incercat sa pastrez o singura retea in toata casa…am avut o perioada in care aveam 2 retele si niciodata nu reuseam sa ma conectez la cea cu semnal mai puternic. eu folosesc foarte des apple tv, atat la muzica apple cat si la filme/seriale.

cam astea ar fi setarile mele…teoretic totul ar vtrebui sa functionee insa gresesc undeva

Sincer acum caut o firma/specialist in Bacau sa reușesc sa rezolv cumva problema wifi la mine. Teoretic am abonament Rds gygabit, îmi trebuie un router de baza și încă unul care sa facă bridge. Am cumpărat 2 range extender de la dlink dar nu își fac treaba. Nici nu știu ce sa mai fac sau cumpăr. Cred ca voi returna routerul Apple sa recuperez banii

Fă cum ți-am spus, trage un cablu de la intrare în sufragerie și renunți la sîrmele de sub parchet. Că iei sau nu router Apple e altă chestiune. În ciuda unor zvonuri, Apple încă le produce și, se pare, le și dezvoltă. Nu e musai să ai router wi-fi Apple, evident. Eu am un print server și file server cu un mini din 2006, o soluție mai bună decât un Airport Extreme, deși consumă un pic mai mult. În plus, e conectat și la televizor, dacă am chef să mă uit la niscai program de pe net.