Agregator de servicii muzicale

Am descoperit și eu apa caldă și mi-am făcut cont pe Last.fm, ocazie cu care am aflat și despre diverse alte servicii stil radio, foarte flexibile și cuprinzătoare, precum RockRadio.com, care îți oferă cont și pe site-urile partenere cu muzică Jazz, clasică și eletronică. Probabil mai sînt destule de descoperit, dar îmi place ce găsesc.

Acum, știu că giganții Apple Music, Spotify și Google Music încearcă să te facă să folosești doar ce oferă ei. Dar pentru cînd nu e de ajuns sau pur și simplu vrei mai multă flexibilitate, îmi puteți recomanda diverse soluții (aplicații, în special)?

Mă interesează ceva care să se integreze cu cît mai multe servicii. Sînt destul de sigur că ăștia mari au API-urile închise, deci nu-mi fac iluzii că pot accesa Apple sau Google Music din altceva. Dar un player care să accepte cît mai multe din serviciile importante, precum Last.fm, RockRadio, poate și TuneIn știți?

Eu știu de Clementine, foarte fain, gîndit pentru Linux, dar se poartă decent și cu macOS. Are multe servicii de streaming integrate, plus Last.fm, plus îți indexează muzica din cloud-urile pe care le ai (Dropbox, One Drive, Google Drive, Box).

Totodată, dacă mai aveți recomandări de alte servicii stil radio, eventual cu mai multe genuri (inclusiv știri), aș fi curios să aflu.

Am mai găsit Nightingale, foarte fain. Interfață învechită, majoritatea plugin-urilor nu merg pe Mac, dar e simpatic.

Eu prefer playerele serviciilor de streaming. Un player 3rd party dintr-ăsta “dumb” nu oferă sugestii și nu mă ajută să descopăr muzică nouă. Sau or fi și unele mai deștepte?

Păi, în principiu, dacă un player de-ăsta mai flexibil are Last.fm integrat, oferă mult mai multe sugestii și informații decît Apple Music și Google Music, de exemplu. De Spotify nu știu. Last.fm are posibilitatea și pe site să redea muzică (via YouTube, dar cu play in background! – adică te duci pe altă pagină, mai citești despre alt artist, și ăla tot redă).

Deci de partea de recomandări s-ar ocupa Last.fm.

Pe de altă parte, dacă player-ul se bazează doar pe radio și ce ai tu descărcat, nu prea ai posibilitate de play on demand. Dar nu asta-i problema, mi-o asum.

TuneIn, de care v-am mai spus, are diverse posturi radio (inclusiv din astea cu muzică non-stop) și podcast-uri faine. Dar nu se integrează cu Last.fm și nici nu merge din vreun player, din cîte știu. Iar aplicația de iOS e cam varză, merge foarte greu, iar stream-ul nu e tocmai fluid.