Adobe Digital Editions (ADE)

Nu știu dacă ați cumpărat e-books în format ADE. Aflați că e lucru’ dracului. Am descărcat x cărți (nu multe) în acest format, uzual pe mac. Când să dau să le citesc pe tabletă, că doar d-aia e tabletă, să citești e-book-uri, constat că nu merge. Inițial, e drept, nu aveam cont Adobe pt ADE. OK, mi-am făcut. După aia, logic, aflu că același cont (cu coordonatele Apple) trebuie și pe iPad. Logic. Logic, da’ cartea recent descărcată azi (marți) tot nu a mers.
Mă pun să caut pe google ce și cum. Aflu că există soluții „remove DRM”: plug-in pt Calibre (nu merge), nu știu ce altă aplicație (nu merge)…
În final, aflu că soluția este să ai Adobe Account Access pe iPad! O descarc, o setez, îmi trimit tot felul de coduri și, în final, cartea cumpărată azi apare și în ADE de pe iPad, căci pe mac era OK, pe mac o cumpărasem. Nu că a fost mult, 11 lei.
Acuma mă chinui să văd cum fac să pun pe iPad și alte cărți ADE, le pot citi OK pe mac, dar nu și pe iPad. Contul este același și colo și dincolo. Nu mă întrebați de ce nu se încarcă automat, chiar dacă am Account Access.
Știe cineva de ce Adobe are acest extrem de complicat mod de sincronizare a e-book-urilor create pt ADE? Că soluțiile „remove DRM” nu prea merg mi se pare logic: păi dacă ar fi așa simplu de rimuvat de ce l-ar mai pune?
Notă: încă nu am reușit să pun și pe iPad toate cărțile cumpărate pe mac. Dat fiind faptul că am făcut tot felul de operații și de fente Adobe, am și uitat ce am făcut. Deci vorbesc despre achiziții cușere cu plătit prin card e-book-ul, nu de piratări și alte alea.

Pe iPad ADE se comportă execrabil: se încarcă greu, multe secunde paginile par albe (blank), dacă mărești textul se vede șters… Cred că este cea mai proastă aplicație pe care o am pe iPad.
Pe macOS merge rezonabil, adică mai prost decât orice altă aplicație de citit PDF-uri, dar se poate folosi la modul acceptabil.

Eu am cumpărat eBook Converter Ultimate pt mac, a fost într-un bundle. Cu el rezolv problema DRM la cărțile cumpărate, le salvez tot în format .epub, apoi le citesc în Books pe Mac și se sincronizează și pe iPhone. Nu am avut probleme până acum. Uneori, doar trebuie să le adaug coperta manual, dar e o chestie cosmetică, nu funcțională.

Dom’le, trebuie să fac ceva. Pe mac, ADE merge cum merge, dar pe iPad una dintre cărțile cumpărate e jale. Or, tocmai pe tabletă citesc cel mai mult și cel mai comod, că d-aia e tabletă. Analizez o soluție.
Sunt adeptul unui preț corect al cărții, dar chiar nu am nicio vină că m area companie Adobe nu a fost în stare să facă o aplicație simplă, cu funcții de adnotare (highlight, bookmarks etc) ca lumea, exact cu e Adobe Reader sau altele similare.