ADMIN SI PAROLA UIATA

BUNA ! AM O PROBLEMA LA PC-UL MAC , DE LOGAT MA POT LOGA LA EL SA INTRU SI FUNCTIONEAZA DAR CAND INSTALEZ O APLICATIE SI IMI CERE ADMIN SI PAROLA NU MI LE RECUNOASTE . SI NICI SA IMI DESFAC ACEL LACAT NU POT . SI AM INCERCAT SA RESETEZ ADMINUL SI PAROLA CU TASTA COMMAND SI R SI IMI APARE UN LACAT UNDE ORICE PAROLA PUN DE CARE A AVUT ACEST MAC ESTE IMPOSIBIL . SI NICI IN ACEL MENIU CE AR TREBUII SA APARA LA COMADA RESPECTIVA NU APARE. SISTEMUL DE OPERARE E MACOS HIGH SIERRA VERSIUNE 10.13.6. STIE CINEVA CE AS PUTEA SA FAC ? MULTUMESC ANTICIPAT Untitled.jpgfb

Ai cont secundar „stardard”, deci nu ai drept de administrator. Acolo văd că nu există contul principal, deci cineva „s-a jucat” cu conturile ori e un mac ciordit, cum se spune, care își caută proprietarul. Sau l-ai luat de la altcineva care, deși nu l-a ciordit, nu a știut cum să gestioneze conturile de admin. În a doua poză asta se vede: cere să pui contul de admin și parola, care însă – după cum văd – nu mai există. Dacă nu există și o parolă de boot, atunci soluția ușoară ar fi să reinstalezi de la zero. Revino cu detalii, să vedem dacă ieșim din criză.

Buna ! Macul l-am primit de la sot ( nu a fost nou ) dar sotul l-a facut de la zero cand l-a achizitonat si am vrut sa schimb ceva la admin dar nu am apucat sa retin ce am introdus . Si de atunci nu pot instala orice si asa mai departe . Am incercat sa ii dau reset total si apare EFI password si nu stim ce sa mai facem descărcare

Mi se pare ciudat că în lista de utilizatori nu e niciun Admin. Doar un cont standard. Așa o fi normal? Nu-mi dau seama, eu pe Mac-urile mele am doar un cont de admin și atât.

S-o fi jucat cineva acolo și a șters contul de admin?

Posibil aici să fie explicată o soluție:

Buna ! Macul l-am primit de la sot ( nu a fost nou ) dar sotul l-a facut de la zero cand l-a achizitonat si am vrut sa schimb ceva la admin dar nu am apucat sa retin ce am introdus . Si de atunci nu pot instala orice si asa mai departe . Am incercat sa ii dau reset total si apare EFI password si nu stim ce sa mai facem descărcare

mersi studiez si vad daca reusesc

Nici nu știam că e posibil să ai un cont „standard”, dar nu și pe cel de admin. Văd însă că s-a mai întâmplat.

asta imi da am pus tot ce as trece ca parola dar incorrect :woman_facepalming:t2: Captură de ecran din 2021.03.01 la 22.10.54

Mai ales cand nu te documentezi inainte de a schimba ceva ( aici ma refer la mine ) :woman_facepalming:t2:

Ia încearcă ca aici:

Buna !

Mersi
Am incercat commader si S macu-ul la mine se aprinde ca si cum nu apas nimic . Iar pe commander +R imi apare lacatul de la firmware …( la care nu stiu passwordul)

Ei, aici e aici: lacătul ăla indică firmware password, dacă nu-l știi, e nasol. Nu știu cum se sare peste asta, sistemele Unix, cum e și macOS, au sisteme de securitate ridicate. Probabil însă că se poate și asta. Am dat la discuția de aici niște adrese de service-uri din București și din Cluj, posibil să știe ei tot felul de fente la parolele astea.
Vezi dacă reușești să treci peste parola aia de firmware cu zice flăcăul ăsta aici. Poate scapi ieftin și dai și o bere gratis.

BUNA ! MERSI ! AM INCERCAT VARIANTA NU A MERS , CRED CA NU II IN COMUN CU ID APPLE SAU HABAR NU AM . DAR MERSI DE AJUTOR! :hugs: :slightly_smiling_face:

Păi dacă nu te descurci așa, cu link-uri, va trebui dus la un doctor.
P.S. Te rog să nu mai scrii cu majuscule, este foarte obositor să citim texte scrise astfel. Mulțumesc.