Adaptor USB C to USB 3.1

Salut,

Mi-am luat un adaptor USB-C pentru a putea folosi un mouse la mac-ul meu (macbook pro 2020 intel).

Cand am acel adaptor conectat si laptopul e bagat in priza, mac-ul se incinge destul de rau si nu inteleg de ce. Daca scot adaptorul si trec mouse-ul pe bluetooth, isi revine. 2021-08-12 08.54.35

Exista vreo explicatie?

Încearcă să conectezi adaptorul și alimentatorul la alte porturi USB-C. Schimbă-le între ele, stânga/dreapta – e posibil să nimerești o combinație în care laptopul să nu se mai încălzească excesiv.

1 Like

Salut,

Am doar doua porturi pe partea stanga a mac-ului.

Mereu sunt probleme enervante de genul asta la macbook. Fie interfereaza bluetooth ul cu wireless ul, fie se incing toate alea cand folosesti dicerse adaptoare.

La birou am un laptop asus rudimentar care functioneaza perfect cu tot ce i dai.

Încearcă adaptorul și pe alt calculator posibil sa fie defect. O singura data am pățit ceva de genul asta, doar ca numai adaptorul se încingea puternic, l-am verificat pe alt calculator și era la fel așa ca l-am aruncat.

nu se incinge adaptorul, ci mac ul.

Dacă îl scoți din priză nu se mai încinge?
Dacă e mouse Logitech din seria de Gaming, încearcă să instalezi Logitech G HUB și să vezi dacă poți reduce polling rate-ul la 125Hz.
Eu am un G305 și am pus Power Mode pe Endurance, nu pentru că se încingea, ci pentru că se auzea coil whine când era mai liniște. În plus ține bateria mai mult, iar 125Hz e suficient inclusiv pentru gaming.

Altfel da, Mac-urile par mai pretențioase în special cu perifericele.

nu, e un mouse office, bluetooth - Logitech Pebble M350. Spre exemplu, acum am kindle-ul conectat prin adaptor, la incarcat si mac-ul e destul de cald.

Dar se incalzeste si daca as conecta doar mouse-ul (prin adaptorul wireless si nu prin bluetooth).

Daca scot mac-ul de la incarcat nu se mai incalzeste. Doar cand am acel adaptor. Am incercat si cu un alt adaptor si tot la fel (Ambele de la Hama). Nu e ca si cum ar frige, insa, e destul de cald si e oarecum deranjant cand tastez. 2021-08-14 16.54.36

Un lucru similar il pateam si cu fostul macbook - air 2016, cand tineam hardul extern conectat prin usb.

Ține mouse-ul cu adaptor și când observi că s-a încălzit Mac-ul, deschide Activity Monitor. E vreun proces care folosește mai tare CPU-ul? (în afară de kernel_task)

am conectat hardul extern, la fel s-a incalzit mac-ul in timpul utilitazii. Asta e ceea ce imi arata monitor activitate. ![Captură de ecran din 2021-08-15 la 17.15.54|690x431](upload://69QTCaptură de ecran din 2021-08-15 la 17.16.05
CuDRqzvxqu0FSRh87N4LyOE.jpeg)

Salut! Aș fi preferat un test cu mouse-ul și să nu fie omise primele intrări din lista din poză. Chiar și așa nu pare activitate pe procesor. Nu prea am idei în afară de Googling it.
Dar ce înseamnă că se încălzește? Ai măsurat temperatura înainte și după, fără să faci altceva la calculator? (decât poate să citești niște știri / articole în timp ce ții mouse-ul conectat)
Intel Power Gadget țin minte că afișa niște temperaturi și consumul de energie: Intel® Power Gadget

Din ce văd pe net, ocuparea porturilor TB pur și simplu crește temperatura cu 10 - 15 grade C.
Cele mai relevante detalii le-am găsit pe Stackexchange: macos - How to find cause of high kernel_task cpu usage? - Ask Different

Ca posibile soluții:

Hub-ul USBC evident implică si costuri și nu cred că garantează rezolvarea. Depinde de tine dacă vrei să încerci, eventual dacă ți-ar fi utile celelalte porturi.
Eu aș merge pe un hub cu fir care să nu stea lipit de Mac, de genul:

iStyle văd că au un Anker la 299 lei cu mai puține porturi și nu mi se pare că merită.
Mai e și varianta unui no-name mai ieftin ca să testezi ipoteza: HUB I-BOX USB TYP C - USB 3.0, HDMI, USB C, POWER DELIVERY - eMAG.ro
Sau ce mai găsești tu care să-ți placă.

Multumesc pentru raspunsuri. Voi comanda de pe amazon un Hub de la Anker. Imi e util oricum, mai ales ca se poate si incarca mac-ul prin portul ala usb-c.

Numai bine!

Pentru un MBP din 2016-2021, mult mai practic și mai comod mi se pare așa ceva. Se găsesc deja câteva variante: sunt compacte și se fixează foarte bine în cele două mufe USB-C. Sau așa ceva.

Ideea de bază în postările anterioare era folosirea unui singur port USB-C pentru power delivery și accesorii a.î. să nu se mai încălzească Mac-ul. Altfel, în funcție de gust și nevoi, se poate folosi orice fel de hub.