Achizitionare macbook

Salut!
Doresc sa achizitionez un macbook din2010 Intel Core 2 Duo 2.4 Ghz, 4 Gb Ram baterie 215 cicluri…arata bine si ruleaza yosemite…Problema e ca nu are cd-urile originale si de asemenea mie frica sa nu fie blocat Icloud desi el zice ca nu e conectat niciun cont pe el…E posibil?..Cum as putea verifica??

Multumesc anticipat!

Nu ai nevoie de niciun CD/DVD, Apple nu mai livrează de mult mac-urile cu vreun CD/DVD.
Blocarea în iCloud o verifici relativ ușor: faci un cont al tău în acel mac și acolo intri pe iCloud-ul tău. Verifică să nu aibă cumva parolă firmware, cum au unele și nu mai poți reinstala dacă nu știi parola aia. Asta o testezi prin restart și apăsînd tasta Option, apoi faci boot în partiția REcovery, vezi dacă totul e OK și dacă poți reinstala sistemul.
Pt alte detalii ai destule pe net:
http://forums.macrumors.com/threads/how-to-unlock-system-lock-pin-code.1438822/


Cel mai sigur e să-i zici persoanei respective să reinstaleze complet sistemul dar fără să-l configureze. Adică să-l lase ca și cum ar fi un Mac nou-nouț, când îl deschizi să vezi ecranul de bun venit și interfața pentru configurare. Cum se face asta, e explicat aici.

(Ideea e că, dacă fostul proprietar s-a delogat din iCloud dar nu a dezactivat Find My Mac, computerul tot poate fi blocat de la distanță. Reinstalarea fără configurare e sigură din punctul ăsta de vedere.)

Am vorbit cu tipul si mi-a zis ca daca formateaza hdd-ul nu mai poate reinstala os-ul ca nu mai are cd-urile…

Se poate instala OS-ul și de pe stick USB, ca mai toate sistemele moderne, dacă-l face în prealabil sau îl ia de la altcineva, există mai multe metode. Ori nu știe de asta, ori…altceva.

Îți repet: OS X NU MAI ARE NEVOIE DE Cd-uri. Descarci ultimul sistem, faci un flash de 8 GB bootabil și instalezi. Am tot scris aici despre asta.

Dacă vrei să pui ultimul sistem, El Capitán, trebuie doar să descarci installerul și să folosești ultima versiune de DiskMaker X 5, îl găsești pe macupdate.com. Nu mai spun de command line, că ți-aș complica viața. Flăcăul ăla care îți spune asta fie este neștiutor, fie evită reinstalarea. Merg pe ideea că este neștiutor, ca și tine. Pe acel calculator pe care vrei să-l iei, descarci installerul de Yosemite ori de El Capitan, descarci DiskMaker X 5 de unde ți-am spus, pregătești un flash gol de 8 GB (sau mai mare), pornești aplicația DiskMaker X 5 și face ea singură totul. Apoi vîri flashu îm mufă, repornești, apeși tasta Option/Alt imediat după acel sunet de repornire, alegi flashu ca boot și face el restul. Poți formata din installer, dacă rulezi Disk Utility, apoi rulezi installerul. Pare complicat, dar e simplu, urmează pas cu pas ce ți-am spus.