Achizitionare iMac

Doresc să achiziționez la mâna a doua un iMac. Ce imi recomandati sa ma uit si sa fiu atent ? N-am mai avut niciodata un imac, ci doar un macbook air 2017, pe care maine ma intalnesc cu cineva sa il dau. Mi s-a parut putin cam lent , se incalzeste foarte tare si am zis sa incerc ceva mai puternic , poate chiar si un macbook pro.
Am vazut tot felul de configuratii la aceste iMac-uri, care credeti ca ar merita sa mai duca cativa ani ?

De regulă, un portabil nu se compară cu un desktop, dar dacă simți nevoie unui calculator mai puternic, atunci ți-aș sugera, mai degrabă, un mini cu proc M1. Motivul este simplu: Apple va trece în acest an pe procurile lor și vor abandona treptat Intel. Sau, ca să înlocuiești fostul portabil cu altul, mai rapid și mai puternic, un MBA M1. Acasă îi pui monitor extern și ai desktop performant. Prețul va fi cu 50–80 % mai mare decât al unui mini M1. iStyle încă nu vinde noile mac-uri cu M1, dar le găsești la Noumax, quickmobile.ro și, de azi, și la cel.ro, poate și la alții, vezi listele.
Nu dai niciun detaliu privind acea încălzire și nici la ce ai dori să folosești iMac-ul, care oferă o gamă largă de configurații. Nu ne spui nici ce buget ai dori să aloci.
Și, în final: „…care credeti ca ar merita sa mai duca cativa ani ?. De dus te vor duce configurații, și acel MBA 2017 te va mai duce cel puțin 2–3 ani. Cu cât e mai nou modelul, cu atât te va duce mai mulți ani. Deduc faptul că nu faci grafică, animație, nu folosești resurse „la greu”, te uiți la filme și alte chestii d-astea. Nu ai nevoie de calculator performant pt așa ceva.

Momentan nu il folosesc la greu . La air-ul meu din 2017 mi s-a părut că de cele mai multe ori are lag în pagini web, se incalzeste si daca ma uit la un film. Bateria m-a dezamăgit, să zic așa, undeva la 4 ore jumate m-a dus , fiind laptop nou, având 56 de cicluri.
Un buget să zic de 3500 de lei, tinand cont de faptul că vreau să cumpăr sh și nu nou.

Dacă te uiți la filme și la alte chestii d-astea, 4 ore jumate este foarte bine. Cu încălzitul nu știu, poate are o hibă. Lasă ciclurile, nu pricep de ce mulți au impresia că ciclurile descriu starea bateriei, spune ce zice Coconut Battery.
La bugetul menționat, îți recomand Mini cu proc M1, nu iMac, tocmai mi-am luat unul, va fi sub 4k lei la Noumax. Este o părere. Altfel, caută un iMac model cât mai nou pe olx. Vezi că unele iMac-uri au HDD, vor merge prost, mai prost decât MBA 2017. Să pui un SSD e chin pe unele modele…

Dar un macbook pro din 2015 ? Ar fi peste ce am eu acum ?

Am un iMac upgradabil la 32 de GB RAM si 2 locasuri de HDD si SSD. Dar pentru ceea ce vrei tu sa utilizezi computerul, pare ca un PC conectat la TV te-ar ajuta mai mult. Nu cred ca esti dependent de sistemul de operare.

Cert nu. Adică dai un model mai nou, din 2017, pe unul mai vechi? E drept, MBA 2017 nu are „pro” în coadă. În rest, vezi ce zice nihilsinemac. Dacă vrei un iMac, oferta lui e foarte bună. E utilă și observația finală.

Cu siguranta nu sunt depedent de acest sistem de operare. Mi se pare mai bine optimizat decât un windows, dar na.

Poate mai aștept putin și iau următorul model de air, 2019. Credeti că ar fi mai bună această alegere ? Am văzut că pe hârtie e sub air - ul din 2017, raportându-mă la cpu.

Nu citești ce-ți scriem. Am scris că ar fi bine să iei modelul Mini cu procesor Apple Silicon, adică un MacMini M1. Dacă ești în faza asta, ia un mac cu procurile noi, mult mai performante pt sistemul lor decât Intel. Este un pic mai mult peste bugetul declarat, dacă iei un Mini 2020 cu M1 pe varianta minimă, va fi sub 4000 lei, la Noumax sunt 3945.

Eu citesc ceea ce spuneti, și vă inteleg f bine, dar nu am ce să fac cu acel mini. Trebuie conectat la un monitor,bla,bla,bla și nu mă încântă ideea.
Pe cand un imac, este altceva sau un macbook. Eu de asta am intrebat dintre imac și un macbook care ar fi mai util . Așa , pot să cumpăr un all in one de la altă firme care să meargă super bine și am terminat povestea, dar sunt avantaje si dezavantaje.

Dom’le, un iMac este un desktop, adică stă pe masă și e mare și relativ greu; un MacBook este un portabil, odată aflat acasă, îi pui un monitor, maus și tastatură și-l faci și desktop, dacă vrei un compromis între portabilitate și confort/performanță. Totul depinde de nevoile și de preferințele tale.
Dacă vrei neapărat un iMac s.h., ai deja oferta lui nihilsinemac, poți fi sigur că-ți va vinde ceva bun. Suma menționată permite un iMac performant ca s.h.

Poti sa imi oferi mai multe detalii, poze, ceva ?

Da, am să iau legătura cu el și o să văd ce zice.

Scrie-i mesaj privat, așa se face. Pare o sculă foarte bună, taman pe ce vrei tu.