A apărut versiunea nouă de Outlook pentru Mac

A apărut o nouă versiune de Outlook pentru Mac. Detalii aici. Acum îl descarc și abia aștept să mă joc puțin cu el. Restul aplicațiilor Office (Word, PowerPoint, Excel și OneNote) vor apărea în 2015. Mai întâi un beta în prima jumătate a anului, apoi versiunile finale în a doua jumătate. Greu se mai mișcă ăștia de la Microsoft.

Nu e rău noul Outlook, arată binișor. Bănuiesc că va fi de folos mai ales celor care folosesc conturi de email Exchange la serviciu. Acum știe push prin Exchange, așa că mesajele ajung instantaneu pe computer.

Văd că acum Outlook folosește motorul de text din OS X, ceea ce înseamnă că pot fi folosite toate facilitățile pentru lucrul cu textul disponibile în sistemul de operare, inclusiv corectorul ortografic românesc (care trebuie instalat separat în OS X, după cum probabil că știe toată lumea). E o îmbunătățire față de Office 2011, care nu avea niciun fel de corector pentru limba română. Dar sincer să fiu mă așteptam ca Microsoft să implementeze și pe Mac suportul pentru limba română din Office pentru Windows, care e mai bun decât corectorul OpenOffice pe care-l folosim în OS X. Poate că până la anul se mai schimbă lucrurile.

Ce nu-mi place:

  • Outlook nu oferă nicio opțiune pentru importul conturilor de email din Mail.app, trebuind s-o iau de la zero cu configurările.
  • Nu poate lucra cu contactele și calendarele din OS X, având propria sa agendă.