A apărut OS X Yosemite 10.10.1

După două beta-uri a apărut versiunea finală de 10.10.1. Îl descarc acum pe Mac Mini, dar până nu am confirmarea că s-au reparat bug-urile cu grafica în Yosemite, stau bucuros cu Mavericks pe MBP.

Ce schimbări aduce:

Mia multe detalii, aici.

La testele de grafică Xbench, scorul în 10.10.1-final este mai mic decât în beta-uri, deci se pare că nu s-a îmbunătățit nimic în această privință. :disappointed:

Descarc acuma forma finală, dar merge greu, se pare că milioane călăresc serverul.

Nu s-a rezolvat nimic în 10.10.1: lag-ul în UI este același, Preview se mișcă absolut îngrozitor dacă deschid un PDF cu grafică vectorială în el… Dezamăgitor.

Nici problemele cu WiFi nu s-au rezolvat, după cum se plânge lumea aici.

Eu am un MacBook Air 2013 (cel cu Haswell). Cel puțin pe modelul asta, multa lume s-a plâns de probleme cu conectarea la WiFI. În general că nu se conectează când îl deschizi din sleep sau că pierde conexiunea și singura soluție e să închizi WiFi-ul și să-l deschizi la loc.

Pentru 10.9, s-a ajuns la concluzia (pe forumul Apple) că de vină sunt setările prea agresive de salvare a bateriei și, dacă rulezi un Ping constant la nu mai știu câte ms, problema e rezolvată.

Eu am altă bubă pe 10.9 și anume: black screen uneori când vrea să intre în sleep și îl trezesc imediat. La mine problema se pare că e Chrome. Dacă am deschise 15-20 taburi și apăs pe vreo tastă 1-2 sec după ce a intrat în sleep (când încă salvează) atunci îmi apare un ecran negru cu cursorul pe el timp de 7-8 sec după care își revine. Cu 4-5 taburi deschise nu face probleme.

Pe 10.10 nu mi-a mai făcut așa dar nu am putut să scap de senzația de “half-baked” și înflorituri artificiale. Îl mai las vreo lună-două să văd ce mai apare și încerc din nou.

Partea cea mai ciudată la acest Yosemite este că merge mult mai prost pe configurațiile mai noi, dar se comportă (mult) mai bine pe cele mai vechi, cum a vechiuțul MB alu late 2008. Nu mai am nicio problemă majoră încă de pe la penultimul seed build. La ora actuală, lag enervant am doar la X11 (am un dicționar pe care musai să-l rulez în X11). Și utilitarele de sistem Bartender și Semulov merg excelent (în general, nu prea folosesc asemenea utilitare, dar astea mi se par utile și, dacă merg bine, de ce nu?).