A apărut Coda 2.5

A apărut Coda 2.5 și, dacă ați cumpărat aplicația din App Store (așa cum am făcut și eu), atunci trebuie să știți că noua versiune este disponibilă ca upgrade gratuit dar numai pe situl Panic. Upgrade-urile din App Store nu mai sunt posibile.

La prima lansare aplicația detectează versiunea App Store deja existentă, preia datele utilizatorului și apoi primiți pe email un cod nou de înregistrare.

Îmi pare mie sau developerii încep să abandoneze AppStore-ul? Pentru mine, ca utilizator, este mult mai comod să folosesc AppStore pentru updates, așa că nu știu de ce cei din partea cealaltă fug de el. Probabil din rațiuni financiare.

Coda, a mai fost MplayerX mai demult, acum văd că și Texpad preferă să distribuie singuri update-uri. Nu mai vorbesc de Linkinus, care nu a mai fost updatat din 2012.

Da, mai mulți developeri importanți au decis să părăsească App Store. Nu din rațiuni financiare, ci mai degrabă din cauza sumei inconvenientelor de care s-au lovit până acum. Detalii aici.

1 Like

Nici eu nu găsesc f. comod AppStore. E o listă de aplicații pe care, dacă doresc să le testez doar, îmi apar acolo. Sigur, le pot ascunde. Apoi, mi le pune automat în aplicații, nu unde vreau eu (am un folder cu aplicațiile mele, toate care nu cer musai să fie la nivelul /Applications). Posibil ca developerii să aibă nemulțumirile lor. Mie unul mi se pare mai comod să caut pe macupdate.com decît pe AppStore. Cea mai comodă e funcția de update inclusă în tot mai multe aplicații.

Pentru mine, ca utilizator, cel mai mare avantaj al App Store este posibilitatea de a reinstala aplicațiile, cu doar câteva clicuri, pe un computer nou sau atunci când șterg sistemul. Nu mai am grija serialurilor, nu mai trebuie să intru pe zeci de situri ca să descarc din nou DMG-uri și ZIP-uri care apoi ocupă spațiu prin ~/Downloads.