[8 Martie] Apple 'Peek performance' event

Ieri Apple a lansat invitatiile pentru evenimentul de saptamana viitoare, 8 martie.

image

Se zvoneste ca vom vedea un nou iPhone SE(3) cu modem 5G si procesor A15, un nou iPad Air (5), si ceva mac-uri noi cu procesor Apple Silicon (probabil un Macbook entry-level si un mac mini).

Probabil tot atunci vor lansa si versiunile finale ale iOS 15.4, macOS 12.3 etc.

E clar că vor veni cu destule lucruri noi, și eu sunt curios.

Dacă apare un iPhone rezonabil, îmi voi lua și eu dacă viitorul iOS nu va mai rula pe 6 S Plus, de care sunt foarte mulțumit (încă).

Cam toate “leak”-urile dau ca lansat astazi un nou iPhone SE.
Eu sunt curios daca se confirma zvonurile care spun ca vor lansa si un monitor mai de buget, alternativa la Pro Display XDR.

La câte mii și mii de modele de monitoare sunt acum, nici nu mai contează.

Mda, se confirmă toate zvonurile. Au “ghicit” în detaliu până și designul Mac Studio-ului. Nici nu mai am răbdare să urmăresc keynote-ul.

Mi se pare mie sau toți prezentatorii au o poziție nenaturală a picioarelor care-i face să pară că sunt înfipți în bețe fără genunchi? :slight_smile:

1 Like

da, și mie mi s-au părut crăcănați :smiley:

Ha, ha… și eu am remarcat asta.
Bun, deci – practic – Apple trece cu totul la proc-urile lor, noul Mac Pro se numește Studio. Tranziția s-a încheiat azi.

Nu chiar. Au spus explicit că Mac Studio e un produs nou și mai au de trecut Mac Pro - “a story for another time”.

Ei, e cam gata. Nu am înțeles dacă mai produc ceva cu Intel, adică iMac 27 și/sau Mac Pro continuă sau nu? Dacă Studio ăsta „outperforms” orice Mac pro de x ori nu văd rostul sau e ceva ce-mi scapă?

Îmi imaginez că Mac Pro nu e doar despre performanță, ci și modularitate de exemplu. Sau alte elemente de care nu știu pentru că nu mă încadrez în target (nu sunt casă de productie :slight_smile: ).
Până introduc Mac Pro, veriga lipsă din “almost”-ul de la final, probabil le vor comercializa în continuare pe celelalte.
Poate că cel nou va fi un fel de multiplu de Mac Studio, cu mai multe Ultra-uri sau ceva de genul. Time will tell.

P.S. iPhone SE ar putea fi chiar decent dacă bateria ține mai mult ca la precedentul.

Da, scrie aici că Mac Pro se va mai produce, probabil și pt că, având Intel, acoperă mai bine nevoile celor cu windows.
Nici ei nu știu dacă iMac 27 se va mai produce. Monitorul lor este foarte scump, normal, dar nu e musai să-l iei pe ăla la câte monitoare sunt acum pe piață.

Corect. Si atunci de ce ne mai uitam la macbook-uri cand sunt atatea matebook-uri/surface-uri. Sau la airpods-uri cand sunt deja mii de alte casti wireless gen Galaxy Buds, Huawei freebuds etc).

E vorba de preferinte. Si sunt aproape sigur ca monitorul lansat astazi va avea succes. A avut chiar si Pro Display XDR (care btw, e pe la 5k).

PĂi nu te oprește nimeni nici să te uiți și nici să cumperi, dar nu ăsta era firul roșu al discuției.

Nu asta era “firul rosu”, dar mi s-a parut normal sa iti raspund, la fel cum si tu mi-ai raspuns spunand ca este doar unul din miile de monitoare existente deja pe piata.

In alta ordine de idei, in leak-uri mai aparea si un posibil macbook air/macbook low budget…poate in iunie la urmatorul event. As fi fost curios/interesat, pentru prietena-mea.

E frumos Mac Studio. Era și mai frumos dacă apărea acum 15 de ani, când nu aveai nicio opțiune intermediară între un Mac mini prea slab și un PowerMac/Mac Pro prea scump.

Între timp hardware-ul a luat-o mult înaintea software-ului. Munca mea, care înainte necesita un Power Mac, acum o pot face lejer pe un Mac Mini. Un Mac Studio mi-ar fi de folos în caz că mă apuc de ceva grafică 3D.

Mi-am dat seama dimineață că acest Mac Studio, un semi-pro, este – de fapt – vechea obsesie a celor de la Apple: Mac Cube. Dacă l-ar fi făcut transparent, să i se vadă mădularele, asta ar fi fost.
P.S. Presupun că MacPro va fi cu M2, că văd că M1 are tot felul de „sufixe”, precum flexiunea nominală în limbile slave!
P.S., seara. Ha, am zis bine: Mac Studio is the upgraded Power Mac G4 Cube we waited 22 years for | Macworld

Mi-e dor de Bob Mansfield, care prezenta cu un entuziasm moderat inovațiile, nu ca ăștia care se hlizesc de parcă-ar fi mama lunii din univers.
Cât despre fete, zici că e prima dată când se urcă pe toace :smiley:
Screenshot 2022-03-10 at 08.16.31

Sunt aproape sigur că a fost o directivă de la imagine și scenografie sau ceva. Mi s-a părut că toți au făcut eforturi vizibile să țină tălpile paralele între ele, ceea ce arată foarte ciudat :slight_smile:
SVP-ul de la hw engineering are niște secvențe în care plasează picioarele foarte precis, de parcă s-a pus pe schiuri :slight_smile: