15 Giga disponibili din 700GB

Salut.Detin un imac de 1TB,care este impartit in 2,deoarece pe o partitie de 300BG e pus windows 10,iar pe restul e pus ios,deci 700gb.Pe partitia de 700,deci unde este ios,mia aparut ca as mai avea doar 16 gb liberi din totalul de 700.Problema e ca NU am jocuri pe imac,nu am 1KG de aplicatii,iar dosarul unde sant puse toate pozele,aplicatii,etc are in jur de 280gb(am dat clic dreapta-obtine informatii),cosul este gol.Cum fac sa vad ce si cum unde au disparut giga.Merci

Dacă ai macOS Sierra:  → About this Mac → Storage → Manage… și-ți arată ce ai pe hard disc:

Sierra ieri seara l-am descarcat.Acum ma uit si revin.Merci.

iar sistemul se tot incarca,unde este fiserele ios banuiesc ca is backupurile de la iphone,si ipad.

eu cand dau clic dreapta pe documente si obtin informatiile,imi arata ca am 262GB,de ce acolo imi arata 691.Merci

O idee ar fi să-ți instalezi Disk inventory X - este un mic utilitar (open source) care-ți oferă o privire de ansamblu asupra discului si a utilizării spatiului ocupat + poți face stergeri direct din interfața lui. Atentie ce ștergi.

Siera instalat “pe curat”:


Spatiul ocupat de System este afisat instant.

PS: macOS nu ios - deși după unele opinii încolo-i drumul.

Pe curat in ce sens,ca eu am actualizat ieri,direct din app store,deci am trecut de la cel pe ca l-am avut,la sierra.La windows stiam sa il istalez cap coada,sa il formatez partitia in timpul instalarii.,aveam partitie cu windows separat de celalalte partitii.As putea sa pun sistemul macos in alta partitie dedicata numai ptr.el.La mine nu imi arata instant cati giga are system.

Documente = 691 GB. Vezi ce ai acolo, ăla e spațiul ocupat.

Mai ai 106 GB de “Fișiere iOS” - alea-s backupuri de iPhone sau iPad pe care le faci în iTunes, nu?

Curios că totalul iese mai mult de 700 GB, cât ai zis că are partiția aia.

Google: Clean install Sierra

Ar mai trebui să-ți spun ca din 2011 eu am făcut mereu upgrade si nu am avut nici un fel de problemă.
Am făcut acum un clean install - deoarece aveam ceva probleme cu conectarea la net - până la urmă problema sa dovedit a fi routerul.

La partitia Macintosh HD,imi zice ca am liber 13,21gb din 696.Dar can tin mauseul pe documente(mov)imi arata 693,1GB,acum dau pe poze(verde)si imi arata 255,4GB,pe cel ros ce este fisere IOS imi arata 106,69GB,iar bucatica cea cu albastru sant aplicatiile care imi arata 7,93GB.Acum adunand toti aia giga iese peste 1TB,plus ca mai este si partitia de windows care e functionala si e de 300 GB.E ceva ce imi scapa si de aceea cer un pic de ajutor.Merci

Studiază cu calm ceea ce ai în Documente. Acolo stochează fișiere multe aplicații, filme descărcate etc. Ia-le pas cu pas și folder cu folder. Dacă sistemul spune că ai 690 GB de fișiere în Documente cert așa este, nu te păcălește. Și ai noroc, Sierra ocupă ceva mai puțin gigei decît Căpitanul.

adunate tot ce am in documente am in jur de 261GB,+ - 1GB,dar restul pana la 700 cat are in teorie partitia de mac os ,nu ii regasesc.Mai am o nelamurire,tot ce imi arata in manage-storage imi arata numai de pe partitia de mac os ,sau si cea de windows 10.De ce imi arata 13 GB liberi din 692 ,daca, cand intru si tin mauseul pe fiecare culoare alocata imi arata cu totul alte cifre,ideea ca adunandule imi iese mai mult de 1Tb,pe cand la mine hardul e cel original de 1tb.

Diferența de cîțiva gigei este dată, cred, de modul cum se calculează capacitatea. Dacă, adunate, fișierele au cît spui, iar restul nu se vede, înseamnă că ai niște fișiere ascunse, nu pricep de ce. În cazul acesta, eu aș recomanda un backup pe un disc extern (musai), inclusiv prin salvarea datelor de sistem, apoi reinstalare de la zero, cu formatarea partiției (numai aia, Windows nu se va șterge), apoi readucerea datelor înapoi din backup. Eu folosesc iBackup (grapefruit.ch), care îmi permite să controlez ceea ce salvez: datele de sistem și nivelul userului. Înainte să începi salvarea, vezi ce volum de date arată iBackup, e o nouă verificare a spațiului ocupat. Oricum, ești singurul care trebuie să afle de unde apare diferența.

am intrat in documente sa vad ce si cum,la imagini imi indica 381GB,am deschis sa vad ce ocupa asa mult spatiu,si dupa cum se vede am ceva poze dar care adunate nu fac mai mult de sa zicem 5 gb,si ma mine toate pozele-aplicatii pdf se afla in documente.E posibil sa fie ceva care imi calculeaza gresit GB din hard ,ca imi vine sa adun toate pozele sa vad cati giga sant in imagini,DAR CU SIGURANTA nu trece de 5-10GB