Acesta este un loc pentru discuții publice civilizate

Vă rugăm să vă tratați acest site cu același respect pe care îl manifestați atunci când vâ aflați într-un parc public. Suntem o comunitate de utilizatori, un loc în care împărtășim informații și interese comune prin intermediul conversațiilor.

Aceste reguli nu sunt bătute în cuie, dar au rolul de a ne ajuta să menținem pe site un loc de discuții publice civilizate.

Imbunătățiți discuțiile

Ajutați-ne să transformăm acest site într-un loc ideal pentru conversații constructive, contribuind la îmbunătățirea discuțiilor. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica un mesaj; dacă acesta nu aduce un plus de valoare discuției respective, atunci reformulați-l.

Subiectele discutate aici sunt importante pentru noi și vrem ca și dvs. să le tratați cu aceeași importanță. Respectați subiectele și persoanele care participă la discuții, chiar și atunci când nu sunteți de acord cu ce se spune acolo.

O metodă pentru a îmbunătăți calitatea discuțiilor este aceea de a descoperi subiectele dvs. de interes care se discută deja pe site. Vă rugăm să răsfoiți puțin situl înainte de a pune un mesaj. S-ar putea să găsiți deja o discuție pe aceeași temă și persoane care vă pot ajuta în chestiunea respectivă.

Fii cordial chiar și atunci când nu ești de acord

Poate că uneori simțiți nevoia să răspundeți cuiva manifestându-vă dezacordul. E în regulă. Dar țineți minte să criticați ideile, nu persoanele. Așadar:

 • Nu înjurați.
 • Nu aduceți atacuri la persoană.
 • Nu răspundeți tonului mesajelor, ci conținutului acestora.
 • Nu vă contraziceți de dragul contrazicerii.

Vă rugăm să oferiți contraargumente de bun simț care îmbunătățesc discuția.

Participarea dvs. contează

Conversațiile sunt sarea și piperul acestui site. Ajutați-ne să construim situl prin participarea activă la discuțiile care pot face acest forum un loc interesant și plăcut, precum și prin evitarea acelor discuții care nu aduc nimic bun.

Discourse, software-ul forumului, oferă unelte care permit comunității să identifice cele mai bune (sau cele mai rele) contribuții ale utilizatorilor: favorite, bookmarks, like-uri, flags, răspunsuri, posibilitatea de a modifica mesajele etc. Vă rugăm să folosiți aceste unelte pentru a îmbunătăți experiența pe site, a dvs. cât și a altora.

Haideți să încercăm să lăsăm “parcul” într-o stare mai bună decât cea în care l-am găsit.

Dacă vedeți o problemă, semnalați-o

Moderatorii au o îndatorire specială: ei sunt responsabili pentru ce se întâmplă pe acest forum. Cu ajutorul dvs. moderatorii pot îmbunătăți semnificativ comunitatea.

Atunci când vedeți un comportament inadecvat, nu răspundeți provocărilor. Acest lucru nu face decât să încurajeze răuvoitorii, consumă inutil energia dvs. și irosește timpul tuturor. Mai bine folosiți opțiunea de semnalizare (flag = steag). Dacă ceva sau cineva primește suficiente semnalizări din partea utilizatorilor, atunci vor fi luate măsuri, fie automat, fie din partea moderatorilor.

Pentru a menține comunitatea în bună stare, moderatorii își rezervă dreptul de a restricționa orice mesaj sau orice utilizator, pentru orice motiv, oricând. Moderatorii nu previzualizează mesajele înainte de publicare. Prin urmare nici moderatorii și nici administratorii sitului nu sunt responsabili pentru conținutul publicat de comunitate.

Întotdeauna fii civilizat

Nimic nu distruge o conversație așa cum o face mitocănia:

 • Fiți civilizat. Nu publicați nimic care să poată fi considerat ofensiv, abuziv sau care incită la ură.
 • Folosiți un limbaj curat, fără obscenități.
 • Respectați-vă unul pe celălalt. Nu hărțuiți și nu agasați pe nimeni, nu pretindeți că sunteți altcineva și nu divulgați informații personale ale altcuiva.
 • Respectați acest forum. Nu publcați spam și nu vandalizați sub nicio formă forumul.

Acesta este un forum public de discuții iar motoarele de căutare indexează aceste discuții. Nu puneți pe forum mesaje, linkuri către alte situri și imagini pe care nu le-ați arăta familiei și prietenilor.

Păstrați curățenia

Vă rugăm să depuneți eforturi pentru a menține lucrurile la locul lor. Astfel vom discuta mai mult și vom face curățenie mai puțin. Așadar:

 • Puneți topicurile noi în categoria potrivită subiectului de discuție.
 • Nu puneți același topic de mai multe ori pe forum.
 • Nu puneți mesaje fără conținut
 • Nu schimbați brusc subiectul topicului în mijlocul discuției.
 • Nu vă semnați mesajele. Fiecare mesaj al dvs. este însoțit de informațiile dvs. personale de pe forum.

În loc să vă afirmați acordul cu privire la un mesaj prin răspunsuri de tipul “De acord!” sau “+1”, vă rugăm să folosiți butonul Like. În loc să schimbați într-o altă direcție subiectul unui topic, folosiți opțiunea “Reply as a New Topic” (= răspunde într-un topic nou).

Nu publicați lucruri care nu vă aparțin

Nu aveți voie să publicați fișiere sau informații care aparțin altei persoane, fără permisiunea acesteia. Nu aveți voie să publicați descrieri sau linkuri prin care detaliați sau exemplificați metode de a fura elemente de proprietate intelectuală ale altcuiva (software, video, audio, imagini), sau alte încălcări ale legilor.

Termeni privind serviciile oferite

Da, limbajul legal este plictisitor, însă suntem obligați să ne protejăm pe noi și pe dvs. împotriva unor indivizi main neprietenoși. Pentru aceasta avem niște Termeni privind serviciile oferite care descriu comportamentul nostru și al dvs. în raport cu conținutul sitului, confidențialitatea și legile în vigoare. Pentru a utiliza acest site trebuie să acceptați acei termeni.