Intrebare MacBook Pro


(Ioane) #1

Buna seara. As avea o intrebare, defapt mai multe.
In legatura cu recovery reset, este ok sa-i dau daca vad ca incepe sa se miste putin mai greu? Afecteaza cu ceva durata de viata sau gen ca stergi tot de pe SSD?
A patit cineva intr-o aplicatie sau intr-un joc(CS:GO) ca atunci cand dai cu 3 degete spre dreapta sa nu-i apare desktop-ul? Patesc chestia asta dupa ultimul update la high sierra…la celalalt n-aveam problema asta. Sa fie din Os?
Multumesc!


(Cattus Thraex) #2

Mersul greoi poate avea cauze variate. Poți descrie minimal ce înseamnă „incepe sa se miste putin mai greu”? Mereu, uneori, cu anumite aplicații… ?
Cât spațiu liber mai ai pe disc? (fluturaș-I = info)


(Ioane) #3

Cred ca toata problema cu miscatul mai greoi se pare ca a aparut cand am instalat photoshop 2018 de pe filelist, si mi-a umplut acolo la aplicatii tot felul de chestii de la Adobe, o gramada s-au pus. Ma refer prin misca mai greoi faptu ca, astept mai mult sa intre in aplicatii, se pare ca am temperaturi mai mari, si am niste frame drops in CS:GO, ceea ce n-aveam inainte. Merge sa-i dau factory reset? nu-l stric cu nimic, gen?
A si inca ceva, care ar fi cea mai buna aplicatie pt verificat temperaturi, eu am iStat Menus dar nu stiu de ce, fan-uril chiar nu pornesc nici cand ma joc CS.


(Cattus Thraex) #4

Dacă pui d-astea, ai d-alea. Și ce rezolvi dacă dai reset și repui Photoshop ca acuma?
Tot n-ai răspuns dacă TOATE APLICAȚIILE merg greoi sau numai PhSh? Câtă memorie ai? Ce pro, concret? Ce sistem rulezi? etc.


(Ioane) #5

Poi nu-l mai pun daca merge asa.
Model 2017 macbook pro 13,3 touchbar.
Toate aplicatiile merg greoi atunci cand le deschid, se deschid mai lent.
Memorie libera: 160 gb
High Sierra ultimul update


(Cattus Thraex) #6

Dacă crezi că este o soluție, da, dar trebuie să faci reinstalare cu ștergerea discului, altfel PhSh nu se va șterge și va merge la fel. Aplicația nu are uninstaller? Dacă nu, poți încerca să-l ștergi cu AppCleaner., tragi pe fereastra aplicației ăsteia orice aplicație dorești și va șterge toate fișierele conexe.


(Ioane) #7

Nu e o problema ca se sterg toate, am tot pe un hdd extern, dar voiam sa fiu sigur ca e ok daca fac asta.
Si in legatura cu app de temperaturi, care este cel mai bun?
Are uninstaler dar se pare ca nu mi-a sters tot.

Edit:Inca ceva, la faza aia cu swipe in aplicatii cu 3 degete din stanga spre dreapta, ai patit sa nu-ti mearga? In cs:go se intampla, nu merge swipe-ul si nu stiu de ce, inainte de update de high sierra mergea:(


(Cattus Thraex) #8

Nu prea folosesc 3 degete, iar acest model mai nou nu îl am, eu am un MBP din 2011, deocamdată suficient. Dar ar trebui să meargă, poate s-a bulit sistemul, lucru probabil din cele ce descrii.
Dacă aplicația are uninstaller, trebuie să șteargă tot, afară doar de faptul că, eventual, ți-a băgat și niscai malware dacă ai descărcat-o de unde nu trebuie.