Delete immediately


(Bogo2183) #1

Salutare,

De la El Capitan încoace, există funcția "Delete immediately " (șterge fișierul direct, fără a-l mai trimite în Trash) în Finder (scurtătura e CMD +OPTION+DELETE).

De fiecare dată când folosesc această opțiune, îmi apare un mesaj de confirmare ca cel din poză.
Știe careva comanda din Terminal ca să dau disable la această confirmare?39


(Tudor Vedeanu) #2

Dă la coș fișierele cu Cmd-Delete, iar după ce ai terminat de șters sau când vrei să scapi definitiv de ele apeși Cmd-Shift-Alt-Delete ca să golești coșul fără confirmare. E mai sigur așa.


(Jonny Crisan) #3

Vorba aia: “better safe than sorry”…
Pe mine scurtaturile astea m-or costat un geam la portiera. Un prieten m-a invatat la prima mea masina, ca daca tin clanta apasata de la usa soferului, si apas butonul de blocare, pot bloca masina fara chei. Si uite asa mi-am blocat cheile in masina la 450km de casa. De atunci am invatat sa aplic peste tot zicala de mai sus :smile:


(Cattus Thraex) #4

Niciodată nu e bine să sari etapele logice ale unui proces: vrei să ștergi? dai să ștergi? confirmi? da. Abia apoi ștergi. Sau, vorba lu’ nea Unix: think twice before you type.


(Cattus Thraex) #5

După cum ai văzut aici, nimeni nu-ți recomandă să sari etapele logice ale unei ștergeri care, uzual, are două etape: #1: șterge; #1a: confirmare; #2: ștergerea propriu-zisă.


(Bogo2183) #6

Am înțeles că nu e recomandat… Întrebarea era dacă se poate sau nu dezactiva acea confirmare.
Pentru fișierele importante, am oricum backup :slight_smile:


(Bogo2183) #7

Știu și varianta asta, dar îmi e mai simplu cu CMD-OPTION-DELETE.