Chat topic vol. 3


(Balas) #927

Primul teardown la imac pro. Ram-ul nu e sudat dar trebuie sa-l desfaci ca sa faci upgrade.
La fel si procesorul si ssd-urile. E tare, pentru cine are nevoie de el si-l cumpara pe cel mai ieftin și-i face upgrade.


(Cattus Thraex) #928

Ăsta e un lucru bun, până la urmă. Cel mai ieftin oricum e f. scump dar, ca principiu, faptul că i se poate face upgrade nu poate fi rău.


(akbar) #929

Pentru că mi-a dat mesajul ăla cu „low space” am închis Safari și Chrome (în care aveam dechis Netflix). Ce să vezi, am recuperat 10Gb :smiley:


(Tudor Vedeanu) #930

Procesoarele Intel din ultimii zece ani sunt afectate de o vulnerabilitate majoră.

Iar acum eu unul mă duc să-mi scot de la naftalină PowerMac-urile. :innocent:


(Adrian Ruicanescu) #931

Nu știu cât este de adevărat, dar se zice că 10.13.2 ar fi rezolvat problema:


(Tudor Vedeanu) #932

o postare a fost mutată într-un nou subiect: PowerMac G4 MDD nu pornește


(Cattus Thraex) #933

An Nou, probleme vechi. Apple iar a dat-o în bară, așa este, am putut reproduce ușor bugul.


(Tudor Vedeanu) #934

După o încercare nereușită de update la 10.13.3 (updaterul a rămas înțepenit la “one minute remaining”), am restartat forțat și am reluat actualizarea. A mers, dar după cinci minute am primit din senin un kernel panic de toată frumusețea. Cică e de la sistemul de fișiere. :frowning:


(Cattus Thraex) #935

Mi s-a întâmplat și mie cu MBP-ul soției cu c2d la 10.13.2. A trebuit să reinstalez sistemul, l-am tras direct de pe net, noroc că am viteză bună.
Deci să mă aștept că la …3 o să am necazuri?
P.S. Pe mini, update-ul a rulat fără probleme.
P.S.2 A mers uns și pe MBP 2012


#936

Yay, cică Apple Store la Viena: https://medium.com/@i_am_fabs/apples-new-vienna-store-is-an-homage-to-the-wiener-werkstätte-82036ba0ee4f

Era și timpul.


(Cattus Thraex) #937

Se apropie vertiginos de noi, următorul centru va fi în Teleorman.


#938

This is bad. Really, really bad. Sper că aveți backup recent.


(Adrian Ruicanescu) #939

Am găsit ceva în special pentru Cattus, că imediat vine vremea excursiilor și vor apărea iar nenorocitele de cabluri în poze. Este și în AppStore, dar de aici se poate încerca înainte de a cumpăra:

Eu sunt fotograf înrăit și folosesc Lightroom și Photoshop, deci nu știu cât de bine se comportă InPaint.


(Cattus Thraex) #940

Se comportă bine Snapheal de la Macphun, acuma și-au schimbat numele, am uitat cum se numesc acuma. Sunt relativ mulțumit. O voi testa și pe asta, dacă se poate. Ori musai să o cumperi?
Spun „relativ mulțumit” deoarece nu are o funcție specifică de șters sârme, sunt oribile, iar dacă ai multe sârme care se suprapun e greu. Am însă câteva reușite superbe cu Snapheal, inclusiv cu refacea unui text în spatele unei sârme, a ieșit incredibil de bine, undeva în Sighișoara în drum spre orașul de sus. După instalare, merge și ca plugin în Photos.


(Adrian Ruicanescu) #941

Atunci nu are rost. Eu am rămas undeva în urmă, nu știam că ai găsit o soluție. Sunt eu mai de modă veche și am încredere în metodele manuale. În zonele fără probleme, aleg pensula “Heal”, iar photoshop alege el zonele cele mai asemănătoare, în zonele problematice (în spatele a ceea ce vreau să dispară, este o textură sensibilă), reduc diametrul pensulei Clone la grosimea obiectului de șters și aleg zone cât mai apropiate de zona “din spatele” obiectului pe care vreau să-l îndepărtez. Chiar dacă durează mai mult, mă simt mai mulțumit.


(Cattus Thraex) #942

Snapheal mi se pare OK și ar fi aplicația perfectă dacă ar face o unealtă specială pentru „remove wire”, unde să marchezi începutul și sfârșitul zonei cu sârmă, aplicația să facă un „guess”, tu să confirmi și ea să ducă mai departe operația. Fie și cu acest minus, mi se pare cea mai bună din ce am testat eu, am salvat câteva poze de la pieire, inclusiv una cu niște sârme care ucideau un traseu de pe Transfăgărășan.


(Cattus Thraex) #943

E simpatică și OK aplicația, dar nu mi se pare mai bună decât Snapheal. E drept, ar trebui să o folosesc mai mult ca să pot face o comparație. La prima vedere, mi se pare ineficientă la selectarea prin mărire a zonei pe care vrei să o procesezi. Dar, odată aplicată ștergerea, o face fr umos.
Evident, am testat-o cu o sârmă care îmi distruge fațada unei case vechi din Tallinn. :grinning:


(Adrian Ruicanescu) #944

Am încercat-o și eu. Nu mi-a plăcut. Am șters de probă propriul watermark de pe o fotografie. Mi-a pus fâșii repetate ale unei zone alăturate. Repetarea secvenței sărea în ochi. Părerea mea rămâne. O inteligență artificialiă nu poate să anticipeze ce vreau eu. Dacă am o imagine bună, dar cu multe sârme, voi sacrifica 2 ore până le îndepărtez pe toate manual. Acum, sunt elemente care se pot îndepărta ușor și elemente care se pot îndepărta greu.
Inainte:


După:


(Cattus Thraex) #945

Deocamdată, rămân la Snapheal, mai ales că se integrează lui Photos și o folosești inside Photos. Are plugin-uri și pt aplicațiile Adobe.


(Adrian Ruicanescu) #946

Faptul că îl poți folosi în Photos e un mare plus. Eu am Polarr Photo Editor Pro, care mi-a venit într-un bundle. Are control pe highlights, shadows, whites, blacks, clarity, aproape tot ce au programele profesionale. Nu mai stiu cat m-a costat, dar ceva până în $5.