Chat topic vol. 3

Începând de ieri, Instapaper Premium a devenit gratuit pentru toți userii.

We’re thrilled to announce that, as of today, we’re opening up Instapaper Premium for all of our users, free of charge.
As a current user of the free Instapaper, this means you’ll now have access to:

  • Full-text search for all articles
  • Unlimited Notes
  • Text-to-speech playlists
  • Unlimited speed reading
  • “Send to Kindle” via bookmarklet and mobile apps
  • Kindle Digests of up to 50 articles
  • An ad-free Instapaper website
    Before, some of our greatest features were limited to Instapaper Premium subscribers. Now that we’re better resourced, we’re able to offer everyone the best version of Instapaper. You’ll continue to have an ad-free Instapaper app experience, and we’re eliminating ads on the web entirely.
    If you’ve got any questions or thoughts, just reply to this email or let us know at @InstapaperHelp on Twitter.
  • Instapaper Team

Și grăit-a profetul:

Atunci când companiile ajung să fie conduse de oameni din departamentele de vânzări, ele uită să mai inoveze pe partea tehnică.

3 Likes

Pentru cei interesați: MacPhun lansează Luminar și este în faza de precomenzi, prețul mi se pare OK, eu aș avea încă 10 % discount. Folosesc SnapHeal de la ei, mi se pare foarte bună, oricum pare cea mai bună soluție de pe piață la ora actuală.

Excelent spus. Păi dacă nici Steve nu știe ce spune cine altcineva poate ști? Este exact direcția pe care a luat-o Apple. Ei nu se uită la filmulețele astea? Sau au impresia că ce s-a întîmplat cu Xerox ori cu IBM nu se poate întîmpla și lui Apple?!

O lectura interesanta apropo de Steve si Xerox: http://zurb.com/article/801/steve-jobs-and-xerox-the-truth-about-inno

Apropo de reclame
https://www.youtube.com/watch?v=La4HRfL5tV4

Cred că celor de la Redd’s, Strongbow, Fanta și alte produse de vară de duzină le-a dat o lacrimă.

Auzi, difuzoare stereo, magie…

Nici în ograda cealaltă lucrurile nu sunt chiar roz: http://arstechnica.com/gadgets/2016/10/the-google-pixel-a-nine-month-dash-to-mold-an-htc-phone-into-a-google-product/

Ei, aici e la alt nivel, Google nu a producător tradițional de smartphones, vrea să intre în joc. Nu se compară cu Apple ori cu MS.

E cod galben la vecini. :laughing:

3 Likes

“De ce Tim Cook este noul Steve Ballmer”, foarte bun articolul.

Clar. Și-au dat seama și alții de ce scriam ieri: Timotei Bucătaru e depășit de funcție, trebe altcineva. Poate și alții din echipă.

Asta trebuia de 1 aprilie.

Surface Studio, pe scenă la keynote-ul din prima zi a conferinței Adobe MAX. Mâine au o sesiune exclusivă de prezentare a noului computer.

Pentru zona pro, acest Surface Studio taie orice concurență. Era zona Apple, pe care au ignorat-o, deja orice vor scoate va fi post eventum.

Cam așa se lucrează pe Surface Studio, folosind o versiune beta a unui nou program, Adobe XD, pentru design de aplicații și web.

Adio tastatură :smiley:
Probabil că tabletele au fost doar un mod de-a ne face să ne reobișnuim să folsoim degetele. Amu mă gândesc cât de fain ar fi arătat dihania aia de monitor cu logo-ul Apple pe el. După care am realizat că e extrem de puțin important ce logo are atât timp cât e foarte flexibil.
Microsoft e de câțiva ani pe val și e bine că nu se oprește.

Sunt fan al touchscreen-ului si ecranelor mari. Imi place SF-ul si vreau sa il vad transpus in realitate. Cred ca acest produs e mai mult o incercare sau o cautare. Fain, wow, dar nepractic. Ma gandesc la cei cu aplicatii profesionale video-foto cum ar fi sa trebaluiasca ore cu degetele pe ecran. Obositor, lipsit de finetea mouse-ului, un pic cam uleios (nu stiu in ce masura acest ecran se impaca cu amprentele, mai les vara) astfel deranjant vizual pe nuante inchise.
Poate in alte domenii e mai practic. Pare misto sa dai comenzi atingand un ecran imens. Cati nu au savurat momentul (eu sigur) lansarii iPad (alta scara bineinteles) cu pozibilitatea de a manipula obiecte si a scrie cu degetul pe ecran si cati il mai folosesc astfel azi (sa facem abstractie de lipsa aplicatiilor grafice pro) cu toate ca ecranul mai mic mult mai usor de utilizat.
Il vad util in a coordona munca unor echipe, unde corectezi, notezi, subliniezi, adica miscare miscare a mainii mai putina si finete necesara mai mica.

Au un stylus la dispoziția lor, care bate și degetul și mausul la precizie și ușurința în utilizare. Degetele le folosești pentru zoom și alte operații care necesită multitouch. E mai ușor și mai precis să faci zoom cu două degete decât cu mausul sau cu tastatura.

Evident, iar pt ingineri/arhitecți/desenatori, care lucrează cu proiecte mari, mi se pare colosală jucăria asta. Putem nota în agendă data de 27 oct. 2016 drept data cînd Apple este lăsat clar în urmă de concurență. Are puterea însă să vină cu ceva nou ori cu o serie nouă de produse. Acum constat că și dispariția acelui magsafe nu e deloc benefică, cred că a scăpat multe macuri să cadă de pe masă cînd din neatenția iei în picior cablul de alimentare, mai ales cu jucării așa de ușoare.

Poate Apple își imaginează că un computer foarte ușor va pluti în aer în cădere liberă. :slight_smile:

1 Like