Chat topic vol. 2

Se pare că mai există ceva similar cu „roata“ aia, mai vechi și lansat de o companie bună prietenă cu Apple: Griffin PowerMate. Nu-i chiar același lucru, dar dacă vrei să vezi un iMac în Studio și o de-aia în roata ailaltă, poți. :slight_smile:

Oricum, și mie îmi place mult produsul și am fost impresionat încă de la lansarea Surface Book; acum îmi pare că își continuă drumul frumos MS.

Așa cum bănuiam, Microsoft se adresează acum profesioniștilor din industriile creative, un segment de piață pe care Apple l-a ignorat complet în ultimii ani.

https://www.penny-arcade.com/news/post/2016/10/26/the-surface-studio

Lovitura mare e una de imagine, pentru că la $3000+ ăla nu e un computer pentru uz casnic. Însă dacă intră cu succes în agențiile creative, Surface Studio va trage tare apoi în sus vânzările de Surface Book și Surface Pro, niște alternative mai ieftine la touchscreen-ul ăla imens și scump.

Și uite așa le fură celor de la Apple clienții tradiționali din domeniul creative pro. Apple rămâne cu telefoanele și cu alte device-uri ușurele, de fițe.

Poate se enervează Phil Schiller și mai scoate un model de Mac Pro, având o altă formă geometrică. Paralelipiped a fost, cilindru a fost. Urmează o sferă, de data asta? :slight_smile: “Can’t innovate anymore, my ass!”

În 2010 Apple avea planuri pentru un iMac Touch asemănător cu Surface Studio. Erau departe acum dacă aveau curajul să-l pună pe piață.

1 Like

Tot ieri Microsoft a lansat și Surface Book i7, un model îmbunătățit care are o baterie ce ține (teoretic) 16 ore.

După așteptări, probabil, funcția de optimizare a spațiului în Sierra nu prea face bine:

@Claudiu, nu vrei s-o testezi pe AppleFS? :smiley:

Din câte mi-am dat seama, chestia cu Optimized Storage se referă la librăria iTunes, tipul pare să aibă de fapt probleme cu iCloud, iar asta nu e ceva nou. Eu folosesc iCloud pentru poze, am dezactivat sincronizarea Desktopului și a Documentelor din două motive: am un singur macOS Sierra și nu am chiar atât de mult spațiu în iCloud (50 GB), iar cel pe care îl am prefer să-l folosesc pentru poze.

Până acum, discul meu extern cu APFS se comportă excelentă, thank you very much :slight_smile:

Îl face-n formă de prismă :smile: E ceva natural!

Stiti de ceva problema la update ?

La fel și la mine …

The same, bag sama că e prea încărcat serverul sau e o hibă acolo, se va rezolva.

Și la mine era.

Gata, văd că acum merge.

Keynote, Numbers and Pages au acum suport pt touch bar, logic.

Apple ne avertizează asupra aplicațiilor vechi, se pare.

Apropo, nu se poate urca o imagine pe MacForum din mobile mode, iar cînd dau Request Desktop site, nu merge decît cu iPhone-ul pe lat. E vina Discourse, probabil, dar m-am gîndit să remarc.

merg uploadurile de pe iPhone, dar dă eroare atunci când încarci o imagine prea mare, cum ar fi un screenshot full screen de pe un iPad Pro sau o poză cu prea mulți megapixeli.

Test Upload iPhone

E timpul să închidem topicul ăsta de chat, că e prea mare. Continuarea în volumul III.